Σε μία πρωτότυπη δραστηριότητα «Γενετικής», ειδικά για δημοσιογράφους, συμμετείχε το Kos tv, στο Κολλέγιο Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη!
Κοινωνικά
10/07/2024

Μία πρωτότυπη δραστηριότητα του μαθήματος «Γενετική», ειδικά για δημοσιογράφους, έλαβε χώρα χθες στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Anna Papageorgiou STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια, με τη στήριξη της Lidl Ελλάς.

Το Kos tv, είχε την τιμή να είναι προσκεκλημένο και να παρευρεθεί στο εργαστήριο Γενετικής, όπου δημοσιογράφοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με τη βοήθεια των μαθητών και μαθητριών που παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα, βυθίστηκαν σε μία συνασπαστική πρόκληση για την επίλυση γρίφων και αινιγμάτων που βασίζονται σε γενετικές έννοιες. 

Mε έτος ίδρυσης το 1886 στη Μερζιφούντα της Μικράς Ασίας και με έδρα του τη Θεσσαλονίκη από το 1924, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας ιδιωτικός, μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που συνδυάζει στοιχεία της ελληνικής και αμερικανικής εκπαίδευσης.

Σήμερα, το Ανατόλια αποτελεί μία ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία απαρτίζεται από τις ακόλουθες βαθμίδες:

Το Anatolia Elementary School, που εξυπηρετεί όλες τις τάξεις από τα Προνήπια έως και τη ΣΤ’ Δημοτικού.

Το Anatolia High School, στο οποίο λειτουργούν δύο Γυμνάσια και δύο Λύκεια, καθώς και το διετές Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate Diploma Programme), που αντιστοιχεί στη Β’ και Γ’ Λυκείου και προετοιμάζει τους μαθητές για την είσοδό τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

To Pinewood, το Αμερικανικό Διεθνές Σχολείο, που ανοίγει τον οργανισμό στη διεθνή κοινότητα, προσφέροντας πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ένα εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο περιβάλλον.

Το ACT (American College of Thessaloniki), το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του οργανισμού, αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης NECHE (New England Commission of Higher Education) με πιστοποιημένα πτυχιακά προγράμματα στην Ευρώπη μέσω του Open University (OU).

Tο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά, CTY Greece, το οποίο ιδρύθηκε σε συνεργασία με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές/-τριες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο να καλλιεργήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εξωσχολικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες μάθησης και γνώσης τους.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ