Τιμήθηκε στην Κω, η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Κοινωνικά
19/05/2024
105 χρόνια από τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων του Πόντου

 

Σε κλίμα συγκίνησης  τιμήθηκε και φέτος στην Κω,  η 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με εκδηλώσεις από το σύλλογο Ποντίων Κω «ο Ξενιτέας» και τις αρχές του τόπου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, τελέστηκε  Δοξολογία  στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, παρουσία του Ιερού κλήρου του νησιού μας με τον πανηγυρικό της ημέρας να εκφωνεί, ο πρόεδρος του  Συλλόγου Ποντίων Κω «ο Ξενιτέας» Χαράλαμπος Ναβροζίδης.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, οι Πολιτικές Αρχές , εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α΄- Β' Βαθμού και αρκετοί πολίτες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσία των αρχών και πολιτών.

Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού για όλους αυτούς που σφάχθηκαν και ξεριζώθηκαν απ’ τον Πόντο, ενώ η λιτή εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου  από τη φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ και η  τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των θυμάτων Ελλήνων του Πόντου

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ