''Γολγοθάς'' για συζύγους σκανδιναβών γυναικών που τους εγκαταλείπουν μαζί με τα παιδιά τους Ι Έντονο το πρόβλημα σε Ρόδο, Κω, Κρήτη
Κοινωνικά
14/06/2022

Το δικό τους ‘’Γολγοθά’’ ανεβαίνουν πολλοί Έλληνες μπαμπάδες καθώς εγκαταλείπονται από τις αλλοδαπές συζύγους τους, κυρίως σκανδιναβικής καταγωγής, ειδικά μετά την απόκτηση παιδιών.

Αυτό το κοινωνικό φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις εντοπίζεται κυρίως στα νησιά και δη σε Ρόδο, Κω και Κρήτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ‘’Ελεύθερου Τύπου’’.

Μεγάλοι χαμένοι αυτής της νοσηρής κατάστασης είναι τα παιδιά που αποκόπτονται από τον δεύτερο γονέα τους χωρίς να το επιλέξουν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και πρόεδρο του Συλλόγου ‘’Συνεπιμέλεια’’, Ιωάννη Παπαρηγόπουλο, το νομικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι και δυο χρόνια πριν ενέτεινε το πρόβλημα καθώς έδινε στις μητέρες την επιμέλεια αλλά και το δικαίωμα επιλογής του τόπου κατοικίας.

Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι συνήθως οι μητέρες εγκαταλείπουν τους Έλληνες συζύγους τους κυρίως για προσωπικούς λόγους χωρίς να αποκλείεται και η αντίστροφη περίπτωση.

Πάντως, ο κ.Παπαρηγόπουλος, μένοντας στην κοινωνική διάσταση του ζητήματος, τονίζει την ανάγκη παρουσίας και των δυο γονέων στη ζωή του κάθε παιδιού. 

Ρεπορτάζ