Πρακτικές συμβουλές παιδικής διατροφής λόγω καλοκαιριού για ανέμελο παιχνίδι στη θάλασσα
Κοινωνικά
10/06/2022

Πολύτιμες συμβουλές για την διατροφή των παιδιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο δίνει μέσα από την κάμερα του Kos Tv, η γνωστή διαιτολόγος-διατροφολόγος του νησιού μας, Καλλιόπη Μαλαχία.

Όπως σημειώνει η ίδια, οι μικροί μας φίλοι τους θερινούς μήνες καταναλώνουν πολλή ενέργεια κολυμπώντας στη θάλασσα και παίζοντας στην παραλία γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να ασχοληθούν λίγο πιο σχολαστικά με το καθημερινό διαιτολόγιο τους. 

Πιο συγκεκριμένα, ένα καλό πρωϊνό με ποικιλία τροφών πλούσιων σε πρωτεϊνη και υδατάνθρακα αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα μιας έντονης ημέρας για το παιδί. Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην ενυδάτωση του καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η συχνή κατανάλωση νερού και κάποιων φυσικών χυμών αποτελεί το βασικό κανόνα.

Επίσης, η κ.Μαλαχία υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της πρόσληψης βιταμίνης D μέσω του ήλιου οπότε συμβουλεύει τους γονείς ναι μεν να προστατεύουν τα παιδιά με τα αντιηλιακά αλλά χωρίς υπερβολή!

Όσο για την κατανάλωση παγωτού που για πολλούς γονείς φαντάζει ''απαγορευμένη'' απόλαυση, ένα παιδί μπορεί να το επιλέγει από μια ως το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα, εκτός αν κάποιος λόγος υγείας καθιστά αδύνατη αυτήν την επιλογή. 

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Μαλαχία συμπαρουσιάζει την εκπομπή ''Κώων Βίος & Εστία'' με τον καταξιωμένο αρχιμάγειρα-ερευνητή γαστρονομίας, Μιχάλη Ποταμούση. Πρόκειται για μια παραγωγή της Αστικής Εταιρείας ''Ιπποκράτης'', με χορηγό επικοινωνίας το Kos Tv. Νέες προβολές κάθε Κυριακή στις 19:00. Κεντρική ιδέα αυτού του κύκλου εκπομπών είναι η ανάδειξη της Κωακής γαστρονομικής παράδοσης και η αναβίωση της σπουδαιότητας της οικογενειακής τράπεζας. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ