Τη διαδικασία εκπαίδευσης κτηνοτρόφων σπερματεγχυτών ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια
24/09/2024
Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναφορικά με τη διαδικασία εκπαίδευσης κτηνοτρόφων σπερματεγχυτών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Στα πλαίσια της οργάνωσης κύκλου εκπαίδευσης για την απόκτηση Πιστοποιητικού Ικανότητας Κτηνοτρόφου Σπερματεγχύτη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Υ.Α. 304382 (Β ́ 1755/2004) και με γνώμονα την απλούστευση των διαδικασιών και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, σας αποστέλλουμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, από όλους τους εμπλεκόμενους και η οποία αναλύεται ως εξής:

1. Ο ενδιαφερόμενος, ο οποίος πρέπει να διαθέτει κωδικό εκμετάλλευσης εν λειτουργία καταχωρισμένο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ), καταθέτει αίτηση στην οικεία κτηνιατρική αρχή σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. Στην περίπτωση που δεν πληρείται η προαναφερθείσα απαίτηση, η αίτηση απορρίπτεται.

2. Η αίτηση αποστέλλεται στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ από την Υπηρεσία μας.

3. Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού αιτήσεων, προγραμματίζει κύκλο εκπαίδευσης και αποστέλλει ανάλογη ειδοποίηση, απευθείας, σε όσους έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν, με κοινοποίηση στην κτηνιατρική αρχή της παραγράφου 2.

4. Ο κατάλογος αυτών που ολοκλ

ήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο εκπαίδευσης, κοινοποιείται στην κτηνιατρική αρχή του σημείου 2 (επιτυχόντες για τους οποίους έχει αποστείλει την αρχική αίτησης

Πληροφορίες επί του θέματος δίνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων."