Γ.Τάλλαρος: Να επανεκκινηθεί η προσπάθεια συγκρότησης φακέλου του Ασκληπιείου για να ενταχθεί στην UNESCO
Κοινωνικά
24/05/2022

Με απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Ελλάδος, αποφασίστηκε , το Ασκληπιείο της Κω να είναι η  «Πνευματική έδρα» του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά από πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου Κω, γεγονός που  επιβεβαιώνει την αγάπη και το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου προκειμένου να αναδείξουν την Ιπποκρατική σκέψη.

Ο π. πρόεδρος και μέλος του ιατρικού συλλόγου Κω Γιώργος Τάλλαρος τονίζει πως η απόφαση αυτή τιμά την ιστορία του νησιού μας και  «ανοίγει»  τον δρόμο για συγκρότηση πλήρους φακέλου του Ασκληπιείου , ώστε να  αξιολογηθεί και να ενταχθεί στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς  της UNESCO .

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2011 από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (αρ.αποφ. 47890/4718 του 2011) και τους 27 ιατρικούς συλλόγους της Ευρώπης  που συμμετείχαν στο συμβούλιο Ευρωπαϊκών Ιατρικών συλλόγων στην Κω  στις  10-11 Ιουνίου 2011 κι  οι οποίοι υπέγραψαν ψήφισμα  ώστε να προωθηθεί  στην UNESCO, ένας πλήρης  φάκελος υποψηφιότητας του Ασκληπιείου, ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η απόφαση αυτή είχε δημοσιευθεί  μαζί με όλες τις υπογραφές, στο περιοδικό του ΠΙΣ "Ιατρικό βήμα"  τεύχος 129 ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011.

 

Μια προσπάθεια που δυστυχώς,  παρέμεινε μόνο στα χαρτιά.

Ο κ.Τάλλαρος απευθύνει έκκληση στους ιθύνοντες να επανεκκινήσεων την όλη διαδικασία και να  φτιάξουν  φάκελο για το Ασκληπιείο της Κω ώστε να προωθηθεί στην UNESCO.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ