Με ελάχιστο κόσμο αλλά μεγάλο ενδιαφέρον, η προβολή ταινίας για το Αλτσχάϊμερ, από τον ΙΣΚ Κω, την Αστική Εταιρεία και τον σύλλογο Πολυτέκνων Κω
Κοινωνικά
08/05/2022

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω “O Ιπποκράτης”, η Αστική Εταιρεία “Ιπποκράτης”/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κω-Νισύρου,  πραγματοποίησαν εκδήλωση  αφιερωμένη στη νόσο Αλτσχάϊμερ  με την  προβολή ταινίας με τίτλο:“Για θύμισέ μου” της κυρίας Μαρίας Σβολιαντοπούλου στον κινηματογράφο "Ορφέας".

Tα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν υπέρ του Συλλόγου Πολυτέκνων Κω-Νισύρου. Την εκδήλωση συντόνιζε  ο Δρ Δημήτριος Κ. Γερούκαλης, Ιατρός-Ψυχίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής της Αστικής Εταιρείας “Ιπποκράτης”.
Η ταινία στηρίζεται σε μια ιδέα, μια προσπάθεια, μια σύλληψη μέσα από το προσωπικό βίωμα. Μια ταινία αφιερωμένη στους “αφανείς ήρωες”, τους φροντιστές ατόμων, που νοσούν από Αλτσχάϊμερ και αποτελεί εθελοντική και συλλογική προσπάθεια με την συμμετοχή 80 εθελοντών επαγγελματιών και μη.
Για τα στοιχεία του Αλτσχάϊμερ στην Ελλάδα αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΙΣΚ Μαρία Φρατζάκη, για την  πρωτοβουλία της συγκεκριμένης εκδήλωσης μίλησε η  πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων Διονυσία Δρόσου,  η κα Βίκυ Λέχου, Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Κω επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μοναχικά άτομα του Αλτσχάϊμερ κυρίως την περίοδο του κορωνοϊού, τα οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά χρειάζονται αγάπη και αγκαλιά από όλους και τέλος η κυρία Αμαλία Ζαργιανάκη, ηθοποιός- πρωταγωνίστρια μίλησε για το στόχο της δημιουργίας αυτής της ταινίας..

                                 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ