Περίοδος νηστείας είναι αυτή που διανύουμε και πολύς κόσμος επιλέγει να ακολουθήσει ένα διαφορετικό διαιτολόγιο όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους που είναι και οι πρωταρχικοί αλλά και για να κάνει αποτοξίνωση.
Το βασικό διατροφικό χαρακτηριστικό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι η αποχή από την κρεατοφαγία και γενικά από γεύματα που περιέχουν ζωική πρωτεΐνη.
Αντίθετα, επικρατεί η κατανάλωση αμυλούχων τροφών αλλά και κάποιων άλλων υποκατάστατων του κρέατος όπως τα φασόλια ή οι ξηροί καρποί. Πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν σε vegan προϊόντα ή στα προϊόντα σόγιας.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο του νησιού μας, Κατερίνα Καλέργη, η νηστεία ναι μεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αποτοξίνωσης του οργανισμού μας αλλά για την αποφυγή λαθών ή πρόσθεσης βάρους είναι απαραίτητη η κατανάλωση θρεπτικών και συνάμα χορταστικών γευμάτων χωρίς υπερβολές.
Ρεπορτάζ