Μ.Παγώνη: ''Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με μάσκες και θα τις πετάξουμε το καλοκαίρι''
Κοινωνικά
18/02/2022

«Δεν έχουμε φτάσει τα απαραίτητα ποσοστά εμβολιασμού για να πετάξουμε τις μάσκες»,  είπε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη η οποία παράλληλα έθιξε και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών για τους οποίους ανέφερε ότι «δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα απολυθούν».

Αναλυτικότερα, η Ματίνα Παγώνη σε ότι αφορά την χαλάρωση των μέτρων τόνισε, μιλώντας στο MEGA,  ότι: «Η κάθε χώρα έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. Η Δανία πέταξε τις μάσκες, αλλά έχει 90% εμβολιασμένους, και σε ποσοστό 85% οι άνω των 60 έχουν κάνει την 3η δόση. Εμείς αυτά τα ποσοστά δεν τα έχουμε, άρα δεν μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες. Δεν έχουμε φτάσει τα απαραίτητα ποσοστά».

«Αυτή τη στιγμή ό,τι και να συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τα πρωτόκολλα, τα καινούργια αντιικά, τα εμβόλια που έχουν προχωρήσει. Με το καινούργιο εμβόλιο μπορούν όσοι δεν είχαν πειστεί με τα προηγούμενα, μπορούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Θεωρώ ότι πρέπει να πάει σε όλες τις χώρες», συνέχισε.

''Πάσχα στο χωριό με μάσκες & θα τις πετάξουμε το καλοκαίρι''

Σχετικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, η ίδια είπε ότι «Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιστεύω ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλό, στο χωριό αλλά με μάσκες, και προς το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά, μπορούν να βγουν και οι μάσκες».

Πηγή: tanea.gr