Με τρια self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία που ήταν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας ''Ελπίδα''
Κοινωνικά
29/01/2022

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα στις περιοχές που παρέμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του αναφέρει πώς και πότε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τα .self test.

Πιο συγκεκριμένα, στα σχολεία που ήταν σε αναστολή έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που θα προσέλθουν στα σχολεία, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει ένα self test 24 ώρες πριν. Συνολικά 3 self test θα πρέπει να γίνουν στη διάρκεια της εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31. Ιανουαρίου, την Τρίτη 1 και τη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Στα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη 1 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. 

 

Για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δυο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση.

Πηγή: alfavita.gr