Εμβόλιο - 4η δόση: Στις 20/01 ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους
Κοινωνικά
18/01/2022

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με την τέταρτη δόση, αποκλειστικά για την κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Διευκρινίζουμε πάλι ότι είναι άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή από νοσήματα και ειδικές θεραπείες και σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Δε χορηγείται ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι η ενισχυτική δόση μετά τον βασικό εμβολιασμό των ατόμων αυτών», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας. 

Σημειώνεται ότι η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε πολίτες άνω των 12 ετών. Σχετικά με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού, ο κ.Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι ξεπεράσαμε τους 18,6 εκατ. εμβολιασμούς με πρώτη δόση, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 72,6% του γενικού πληθυσμού, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από 7,2 εκατ., δηλαδή το 69% του γενικού πληθυσμού.