Σεμινάρια Αυτοάμυνας από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω και τον Α.Σ ''Αετός'' Κω, 21 & 28 Νοεμβρίου
Κοινωνικά
17/11/2021

Σεμινάρια αυτοάμυνας διοργανώνουν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κω και ο Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών ‘’Αετός’’, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που τιμάται στις 25 Νοεμβρίου.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν σε δύο δίωρες συναντήσεις 21 και 28 Νοεμβρίου, στο Αθλητικό Πολύκεντρο από τον προπονητή του Αετού Κω, Απόστολο Παπανικολάου.

Η υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κω, Σταματία Κανταρζή, απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες του νησιού να συμμετέχουν στη δράση που στόχο έχει να τους  ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας ενώ δηλώσεις για το θέμα παραχώρησαν, επίσης,  ο Απόστολος Παπανικολάου και η ψυχολόγος, Σίσσυ Καραθάνου.

Ο κ. Παπανικολάου, ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι εύκολο να κατακτηθούν οι βασικές αρχές αυτοάμυνας από μια γυναίκα, επεσήμανε ότι η οργανωμένη παρακολούθηση μιας σειράς μαθημάτων αρκεί για την βασική εκπαίδευση. 

Η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κω, Σίσσυ Καραθάνου, σχολιάζοντας την έξαρση φαινομένων βίας κατά των γυναικών το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρότρυνε την καθεμία ξεχωριστά να μην αποσιωπά καμία τέτοια πράξη και να την καταγγέλει χωρίς δισταγμό. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ