Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι κάτοικοι της ακριτικής Σύμης οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο "Γιατρό"
Δωδεκάνησα
01/04/2021

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών στη Σύμη. Σε διαρκή ανασφάλεια ζουν οι 3.500 κάτοικοι στη Σύμη. «Ο φόβος μην πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό είναι συνεχής. Ούτε ακτινογραφία δεν μπορούν να βγάλουν" .

Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας, εκτός από τα καθήκοντά του στην Αυτοδιοίκηση, εκτελεί και χρέη… οδηγού ασθενοφόρου.

Ο κ. Παπακαλοδούκας ρίχνει αιχμές στους βουλευτές της Δωδ/σου , αφού  δεν έχουν κάνει κινήσεις να λύσουν το θέμα της έλλειψης ειδικευόμενου γιατρού.

Ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας επισημαίνει πως οι γιατροί του Εθνικού συστήματος υγείας αρνούνται να μεταβούν στο νησί των Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια η δημοτική Αρχη, οι δύο αγροτικοί ιατροί δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού. Εάν υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό που θα πρέπει ο ασθενής να μεταβεί στη Ρόδο, το νησί μένει με μόλις έναν γιατρό καθώς ο δεύτερος πρέπει να τον συνοδεύσει. Στη Σύμη ζουν 3.000 μόνιμοι κάτοικοι εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη το καλοκαίρι καθώς το νησί γεμίζει με τουρίστες και τον Αύγουστο μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000 άτομα.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ