Εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19 οι κάτοικοι του Αγαθονησίου
Δωδεκάνησα
23/03/2021

Εμβολιάστηκαν και με τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του  COVID -19, οι κάτοικοι του Αγαθονησίου.  Ο εμβολιασμός έγινε από κλιμάκιο  του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και  εξελίχθηκε ομαλά και σε ικανοποιητικό βαθμό όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασθέντων.

Η πρώτη φάση του  εμβολιασμού  έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2021 από το κλιμάκιο,  το  οποίο επισκέφθηκε  το Αγαθονήσι με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και με επικεφαλής τον διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, τον οποίο συνόδευε ο διοικητής του Γ.Ν. Σάμου κ. Νικόλαος Στεφανής. 

Κατά την επίσκεψη αυτή, ο δήμαρχος Ευάγγελος Κόττορος, ευχαρίστησε τον διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσον της Κυβέρνησης, όσο και το δικό του προς τους κατοίκους των μικρών νησιών,  οι οποίοι αναμφισβήτητα το αξίζουν. Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση ο δήμαρχος εξέθεσε τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν στο σημαντικό τομέα της υγείας των νησιών μας. Ο κ. Ροϊλός έδειξε διάθεση και ενδιαφέρον και δρομολογήθηκαν λύσεις σε πολλά θέματα.

Η δεύτερη φάση του εμβολιασμού, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2021 σε 60 άτομα, σε όσους δηλαδή είχε γίνει η πρώτη δόση και σε άλλους 26 οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση, έγινε η πρώτη δόση. Όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος αναφέρει: «Είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη  του εμβολιασμού των κατοίκων του Αγαθονησίου, διότι όταν έχεις ένα ποσοστό 70-75% εμβολιασθέντων, πιστεύω  όπως λένε και οι ειδικοί, αποτελεί για το νησί μας ένα ισχυρό τείχος προστασίας κατά του εχθρού, χωρίς αυτό να σημαίνει εφησυχασμό και επανάπαυση.

Τα μέτρα και οι οδηγίες πρέπει να συνεχιστούν και να εφαρμόζονται από όλους μας, για να παραμείνει το Αγαθονήσι COVID-free που το ελπίζω και το εύχομαι. Να είμαστε έτοιμοι για την τουριστική περίοδο να υποδεχτούμε τους δικούς μας και ξένους. 

Μέχρι σήμερα τα πηγαίνουμε πολύ καλά και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες  και την υπομονή  όλων  μας: των κατοίκων και των αρχών του νησιού. Γι’ αυτό τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία.

Οφείλω ακόμη να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στον εμβολιασμό των κατοίκων. Τους διοικητές  της 2ης  Υ.ΠΕ. και Γ.Ν. Σάμου, τους υγειονομικούς του κλιμακίου, την αγροτικό γιατρό και νοσηλεύτρια του Π.Ι. Αγαθονησίου, τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα. Έτσι θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Όλοι μαζί».