Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2024 οι εκλογές στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Δωδεκάνησα
25/07/2024

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου καθορίστηκε η ημερομηνία για τη διεξαγωγή των προσεχών εκλογών για την ανάδειξη των μελών του οργάνου το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024.
Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και κατά τα λοιπά ισχύουν οι σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που είχαν ληφθεί πριν την αναβολή των εκλογών και συγκεκριμένα η υπ’ αριθμ. 432/2/30.05.2023 για τον καθορισμό των αντιπροσώπων-εδρών των Τμημάτων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και η υπ’ αριθμ. 432/4/30.05.2023 για την διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική διαδικασία.
Με άλλη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τροποποιήθηκε προηγούμενη του Ιουνίου του 2023 με την οποία συγκροτήθηκε η εκλογική επιτροπή για την διενέργεια των εκλογών του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ως προς το τρίτο μέλος αυτής και τον αναπληρωτή του, η οποία μετά και την ανωτέρω τροποποίηση αποτελείται από τους:
1) Μιχαήλ Τεχνίτη του Εμμανουήλ, δικηγόρο Ρόδου, ως πρόεδρο με αναπληρώτριά του, την Δημητρία – Ιωάννα Πιννή του Χρήστου, επίσης δικηγόρο Ρόδου.
2) Ασπασία Γκούνη του Παναγιώτη, υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με αναπληρωτή της, τον Δημήτριο Αγγελίτση του Κωνσταντίνου, επίσης υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
3) Χριστίνα Μοσχή του Γεωργίου, υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με αναπληρωτή της τον Χρυσόστομο Πεταυράκη του Νεοφύτου, επίσης υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
4) Νικόλαο Μπόνη του Κωνσταντίνου μέλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με αναπληρωτή του, τον Γεώργιο Παρασκευά του Συμεών, επίσης μέλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

5) Μελέτιο Τουρλούγκο του Κωνσταντίνου, διευθυντή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με αναπληρωτή του, τον Σκαρτάδο Αναστάσιο του Χρήστου, προϊστάμενο του Τμήματος ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Γραμματέας της Εκλογικής Επιτροπής ορίζεται ο προϊστάμενος Τμήματος ΕΒΕΘ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιωάννης Κωνσταντίνου του Εμμανουήλ, με αναπληρώτριά του την Χρυσάνθη Μαυριού του Δημητρίου, επίσης υπάλληλο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Εισηγήτρια ορίζεται η Καράμπελα Φωτεινή του Σωτηρίου, προϊσταμένη του Τμήματος Μητρώου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα αναμετρηθούν, όπως όλα δείχνουν, δύο εξάδελφοι και συγκεκριμένα ο σημερινός πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου του Γεωργίου και ο υποψήφιος κ. Γιάννης Πάππου του Δημητρίου.
Ηδη μετά και την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης στις τάξεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κατέστη σαφής η πρόθεση του νυν προέδρου.
Θυμίζουμε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων στα Επιμελητήρια είχαν προσδιοριστεί με τροπολογία μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2022.
Ακολούθως σύμφωνα με το άρθρο 122, του Ν. 4926/2022 (ΦΕΚ 82 Α΄) «Χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων του ν. 4497/2017»:
Η επόμενη, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, διαδικασία εκλογής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων της παρ. 1 του άρθρου 69 του ν. 4497/2017 (Α΄ 171), διεξάγεται σε ημερομηνία μεταξύ της 15ης.11.2023 και της 15ης.12.2023, που ορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οικείου Επιμελητηρίου.
Οι πληροφορίες τοποθετούν τις νέες εκλογές για τον Οκτώβριο του 2023.
Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2022 ο νυν πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου του Γεωργίου σε συνέντευξή του είχε δηλώσει την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, σε περίπτωση που αλλάξει ο επιμελητηριακός νόμος και του δοθεί η δυνατότητα.
Στην ίδια συνέντευξη είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει καμία άλλη θέση και κανένα άλλο αξίωμα.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr