Τήλος: Παγκόσμια πρωτιά ως πιστοποιημένο νησί μηδενικών αποβλήτων ενεργειακής αυτονομίας
Δωδεκάνησα
18/07/2024

Στην ανάδειξη του βιώσιμου τουρισμού, των εμπειριών που προσφέρει καθόλη την διάρκεια του χρόνου, με τελικό στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου, τη μείωση της εποχικότητας και την αύξηση των τουριστικών ροών και εσόδων στοχεύει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Τήλου.

Επίκεντρο της πολιτικής αυτής, θα είναι ο ίδιος ο πολίτης, είτε ως κάτοικος, είτε ως επισκέπτης, οι σχέσεις μεταξύ τους, καθώς και ο αλληλοσεβασμός στο περιβάλλον, στην κουλτούρα και στον πολιτισμό. Σημαντικός, επίσης, στόχος, είναι να αναδειχθεί η παγκόσμια πρωτιά του νησιού ως πιστοποιημένο νησί μηδενικών αποβλήτων και την ενεργειακή του αυτονομία μέσω του προγράμματος Tilos Project. Σημειώνεται ότι o πρωτοποριακό έργο του υβριδικού σταθμού παραγωγής στην Τήλο, S4S Tilos, έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως το πρώτο στην Ευρώπη εν λειτουργία έργο παραγωγής, αποθήκευσης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχοντας ήδη λάβει 4 βραβεία κατά τη διάρκεια λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω προβολής, αναμένεται μεταξύ άλλων να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να χρησιμοποιηθούν διαφημιστικά έντυπα και χάρτες, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και η δυνατότητα συμμετοχής σε εκθέσεις τουρισμού.

Πηγή: tornosnews.gr