Σε Ρόδο και Κω ο διακεκριμένος διπλωμάτης, κ. Andreas Kind μαζί του ο Δρ. Κωνσταντίνος Διακόνης
Δωδεκάνησα
16/07/2024

Εθιμοτυπική επίσκεψη στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο και στην Κω πρόκειται να πραγματοποιήσει από την Παρασκευή 19/07 έως και την Δευτέρα 22/07 ο επικεφαλής της Γερμανικής Διπλωματίας στην Ελλάδα και διακεκριμένος διπλωμάτης, κ. Andreas Kindl, εξ αφορμής των εκδηλώσεων μνήμης για τον εκτοπισμό των Ελλήνων Εβραίων της Ρόδου από τους Ναζί, που θα πραγματοποιηθούν στην ιστορική Συναγωγή “Καχάλ Σαλώμ” στην Παλιά Πόλη της Ρόδου την Κυριακή 21.07.

Ο Γερμανός Πρέσβης θα μεταβεί στη Ρόδο την Παρασκευή 19.07, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόξενο της Γερμανίας στα Δωδεκάνησα, συμπατριώτη μας, κ. Κωνσταντίνο Διακονή και κατόπιν από κοινού θα μεταβούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο Δημαρχείο και στη Μητρόπολη Ρόδου, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον αντιπεριφερειάρχη λόγω απουσίας τουΠεριφερειάρχη, κ. Χατζημάρκου, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολλιάδη και τον Μητροπολίτη Ρόδου, κ. Κυριλλο αντίστοιχα, καθώς και με τον διοικητή του Πυροσβεστικού σώματος τον προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών.

Την Κυριακή θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης της Ισραηλιτικής Κοινότητας και αμέσως μετά θα παρακαθίσουν σε γεύμα, που θα παραθέσει η Κοινότητα και αμέσως μετά και συγκεκριμένα τη Δευτέρα θα μεταβούν στην Κω, όπου θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο του νησιού, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών.

Να σημειωθεί, οτι ο κ. Kindl εκτός από κορυφαίος διπλωμάτης, έχει σπουδάσει αρχαία ελληνικη γραμματεία, είναι άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και φίλος της Ελλάδας.

Πηγή: karpathiakanea.gr