Καύσωνας διαρκείας Ι «Καυτή» εβδομάδα στα Δωδεκάνησα με 40άρια
Δωδεκάνησα
15/07/2024

Στα ύψη ο υδράργυρος με 40άρια και αυτή την εβδομάδα στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από σήμερα Δευτέρα και τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο μέχρι περίπου της 25 Ιουλίου η χώρα θα βρεθεί σε κλοιό ισχυρότατου καύσωνα καθώς ο υδράργυρος ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν θα υποχωρεί κάτω από τους 30°C βαθμούς τα βράδια ενώ τα μεσημέρια θα ακουμπάει με ευκολία τους 40°C βαθμούς ειδικά σε γνωστές για την ζέστη τους περιοχές της χώρας και ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν (ανέμους-υγρασία κτλ) θα βλέπουμε που θα τερματίζουν τα θερμόμετρα.

Δωδεκάνησα

Ο νομός μας θα αρχίζει να επηρεάζεται σταδιακά στα μέσα της εβδομάδας με τον υδράργυρο να ακουμπάει και ενδεχομένως να ξεπερνάει τους 40°C βαθμούς σε γνωστές περιοχές της Πρωτεύουσας Ρόδου (Λίνδος-Αρχάγγελος-Φαληράκι κτλ ανατολικά) και νησιά του νομού (Σύμη-Καστελλόριζο-Κάλυμνος) αλλα και περιοχές της συμπρωτεύουσας του νομού Κω.

 

Πότε θα πάρει την ανηφόρα ο υδράργυρος στον νομό μας ;

Ο υδράργυρος τα βράδια θα κυμαίνεται μεταξύ 24-25°C βαθμών και μεταξύ 33-35°C τα μεσημέρια έως την Τετάρτη.
Στην συνέχεια από την Πέμπτη και μετά θα παρουσιάζει άνοδο με τις ελάχιστες να κυμαίνονται τα βράδια μεταξύ 28-30°C βαθμούς, ενώ τα μεσημέρια θα σκαρφαλώνουν στους 39-40°C οι μέγιστες ενώ το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσουμε με ευκολία τους 40°C βαθμούς.