Δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια από τη νεκροψία του 67χρονου Βρετανού Μichael Mosley
Δωδεκάνησα
10/06/2024

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο από τον αρμόδιο ιατροδικαστή Δωδεκανήσου, η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 67χρονου Βρετανού δημοσιογράφου – παρουσιαστή του BBC Michael Mosley, ο οποίος αναζητούνταν στη Σύμη και βρέθηκε χθες το πρωί νεκρός στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προχωρημένη σήψη εμποδίζει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν, ωστόσο αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως δεν υπάρχουν χτυπήματα ή άλλες κακώσεις και ενδείξεις τέτοιες που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Ο θάνατος του άτυχου Βρετανού επήλθε – σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή- την ίδια ημέρα από απροσδιόριστη αιτία.

 

Για τα ακριβή αίτια πρόκειται να γίνουν περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως είναι γνωστό, ο 67χρονος δημοσιογράφος – παρουσιαστής του BBC μετέβη με τη σύζυγο του στις 3 Ιουνίου στο νησί της Σύμης για διακοπές και διέμεναν μαζί με φιλικό τους ζευγάρι.

Όλοι μαζί το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου μετέβησαν στην παραλία Αγίου Νικολάου όπου περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι ο 67χρονος αλλοδαπός φέρεται να δήλωσε στη σύζυγο και στην παρέα τους, πως έχει κουραστεί και δεν αισθάνεται πολύ καλά για αυτό και θα επιστρέψει στο σπίτι που διέμεναν.

Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα μέλη της εθελοντικής ομάδας της Σύμης ξεκίνησαν τις έρευνες, ενώ η εξαφάνιση του δηλώθηκε την επόμενη ημέρα το πρωί, στην αστυνομία.

Η κινητοποίηση που έγινε για τον εντοπισμό του Βρετανού γιατρού και παρουσιαστή όλες τις ημέρες ήταν πολύ μεγάλη και σε αυτήν συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβεστική, δύτες, εθελοντές, drone, ελικόπτερο, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας που πήγε στο νησί από την Αθήνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Τελικά χθες (Κυριακή 9 Ιουνίου 2024) λίγο πριν τις 11 το πρωί, ο άτυχος Βρετανός βρέθηκε νεκρός, μόλις 15 μέτρα από την παραλία και δίπλα από την περίφραξη του ιδιόκτητου χώρου που υπάρχει στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη.

Η σορός εντοπίστηκε με τη συνδρομή του κάμεραμαν της ΕΡΤ κ. Αντώνη Μυστιλόγλου ο οποίος βρίσκονταν σε σκάφος μαζί με δημοσιογράφους και το Δήμαρχο Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα και τραβούσαν πλάνα από τη θάλασσα προς τη στεριά, στις έρευνες που γίνονταν.

Αυτό που προκάλεσε το ενδιαφέρον του εικονολήπτη ήταν η αντανάκλαση από το ρολόι που φορούσε ο 67χρονος Michael Mosley και έτσι διαπιστώθηκε ότι κάποιος ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε πράγματι ξαπλωμένος δίπλα από την περίφραξη έχοντας μαζί του όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και με το χέρι στο στήθος.

Στο σημείο μετέβη χθες η ιατροδικαστής, ενώ η σορός του 67χρονου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα με πλωτό σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

rodiaki.gr