Αίσθηση προκάλεσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Parkour 2022 που διεξήχθη στην πανέμορφη Αστυπάλαια!
Δωδεκάνησα
14/06/2022

Ο Έλληνας freerunner, Δημήτρης ''DK'' Κυρσανίδης, νικητής του ''People’s Choice Award''

Έκλεψε τις εντυπώσεις η μαγευτική Αστυπάλαια καθώς ήταν το νησί που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Parkour 2022 από την Red Bull Art of Motion, 9-12 Ιουνίου.

Σε μια τεράστια πλατφόρμα για τους 16 καλύτερους freerunners του κόσμου μετατράπηκαν οι κατάλευκες σκεπές, το ιδιαίτερα γραφικό κάστρο και οι εντυπωσιακοί ανεμόμυλοι αυτού του μοναδικού Δωδεκανησιακού τόπου όπου έλαβαν χώρα 3 απαιτητικά challenges, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο του διαγωνισμού.

Την κορυφή στην κατηγορία ανδρών κατέκτησε η Βρετανία, την πρώτη θέση του Best Female Freerunner by WHAT’S UP οι Η.Π.Α ενώ ο Έλληνας παρκουρίστας, Δημήτρη “DK” Κυρσανίδης ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο του “People’s Choice Award’’,  συγκεντρώνοντας 13 χιλιάδες ψήφους!

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, σε συνέντευξή του στο Kos Tv στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (9 Ιουνίου), είχε επισημάνει ότι φέτος το νησί του είχε την ευκαιρία να διαφημιστεί σε όλο τον κόσμο και να αναδείξει τα μοναδικά του τοπόσημα με τον πλέον ιδιαίτερο τρόπο  και παράλληλα την ευκαιρία να φιλοξενήσει επισκέπτες πολλών εθνικοτήτων.  

Απολαύστε τη μαγεία του freerunning, Αστυπάλαια edition, στο video που ακολουθεί. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ