1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Χάλκης - Δημήτρης Κρεμαστινός
Δωδεκάνησα
08/05/2022

Σήμερα, ημέρα επετείου της εκδημίαςτου Δημήτρη Κρεμαστινού, ενός από τους πλέον επιφανείς Χαλκίτες, ανακοινώνουμε επίσημα τηνέναρξη τουΔιεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ανθρωπιστική, επιστημονική, πολιτική και πολιτιστική προσφορά του προς την Χάλκημας, αλλά και την Πατρίδα μας.

Η Χάλκη που πρόσφαταέγινε το1ο GR-ECOIsland της χώρας,οραματίζεταιμε αυτό το φεστιβάλ μουσικής, να παρέχει στους πολίτεςτης, μια πολύτιμη πολιτιστική και εκπαιδευτική επιλογή, και παράλληλα, να προσφέρει στους επισκέπτεςτηςυψηλού επιπέδουψυχαγωγία.Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ- Δημήτρης Κρεμαστινός εκκινεί φέτος(8-11 Σεπτεμβρίου 2022) με στόχο να καταστεί θεσμός, τιμώντας τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό, την εξέχουσαιατρική, πνευματική,ακαδημαϊκή, επιστημονική και πολιτική προσωπικότητα της χώρας μας, που αναγνώριζε και προωθούσε την αξία της μουσικής παιδείας.

Για τη φετινή πρώτη διοργάνωση προγραμματίζονται4 συναυλίες,με ρεπερτόριο που έχει ως αφετηρίατην κλασική εποχή,αλλά την ίδια στιγμή συναντά την jazzκαι την κινηματογραφική μουσική.

23 εξέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα «συναντηθούν μουσικά» στη Χάλκη φέτος τον Σεπτέμβριο. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο μαέστρος και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κ. Νίκος Χαλιάσας. Υπεύθυνη συντονισμού και παραγωγής είναι η κα. Αλίκη Φιδετζή.

Αποτίουμε φόρο τιμής με ένα πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, καινοτόμο, κοινωνικό, με τοπική ταυτότητα και υπερηφάνειαγεγονός, μια θετική πολιτιστική εικόνα, πηγή έμπνευσης και ενθύμησης του Δημήτρη Κρεμαστινού.

 

Δήμαρχος Χάλκης

Ευάγγελος Γ. Φραγκάκης