Κάλυμνος: Καταγγελία 19χρονης σπουδάστριας για βιασμό από πρώην σύντροφο - Υποβολή μηνύσεων
Δωδεκάνησα
07/05/2022

Ευρεία δημοσιότητα έχει λάβει σε τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, υπόθεση καταγγελίας 19χρονης σπουδάστριας της ΑΕΝ Καλύμνου κατά σπουδαστή και πρώην συντρόφου/φίλου της για βιασμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, η 19χρονη κατέθεσε στις 15 Απριλίου 2022 σε Τμήμα Ασφαλείας περιοχής της Αττικής, μήνυση κατά συσπουδαστή της για βιασμό, αναφερόμενη σε  περιστατικό, που όπως λέει συνέβη στις 14 Απριλίου 2022 ξημερώματα, έξω από καφε-μπάρ στην Κάλυμνο. Όπως αναφέρεται στη μήνυση πρόκειται για  πρώην σύντροφο/φίλο της με τον οποίο είχαν σχέση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2021.

Να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2022, προσήλθε η 19χρονη στο ΑΤ Καλυμνίων για να υποβάλλει μήνυση, κάτι που όμως τελικά δεν έπραξε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η 19χρονη έφυγε από το ΑΤ Καλυμνίων χωρίς να δώσει κατάθεση, με τη δικαιολογία ότι θα έπρεπε να συμβουλευτεί το δικηγόρο της. Να σημειώσουμε ότι το ΑΤ Καλυμνίων άμεσα ενήργησε και είχε προσάγει τον καταγγελλόμενο, που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν είχε υποβληθεί μήνυση.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η 19χρονη ταξίδεψε με το πλοίο της γραμμής από Κάλυμνο για Πειραιά. Ένα προγραμματισμένο ταξίδι με αφορμή τις διακοπές του Πάσχα.

Η 19χρονη όπως αναφέρει στη μήνυση της, ενημέρωσε τηλεφωνικά μέσα από το πλοίο τη μητέρα της για ότι της είχε συμβεί. Το επόμενο μεσημέρι 15 Απριλίου 2022 φτάνοντας στην Αθήνα, πήγε με την μητέρα της σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής όπου υπέβαλε μήνυση κατά του συσπουδαστή της για βιασμό. Η μήνυση διαβιβάστηκε αρμοδίως και το ΑΤ Καλυμνίων που διερευνά την υπόθεση ζήτησε Ιατροδικαστική έκθεση στέλνοντας όλα τα τεκμήρια στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών.

Επίσης η 19χρονη κατέθεσε στις 20 Απριλίου 2022 συμπληρωματική μήνυση για απειλές που δέχθηκε.

Προχθές,η 19χρονη υπέβαλε μήνυση για σωματικές βλάβες στο ΑΤ Καλυμνίων κατά της αδερφής του ατόμου που καταγγέλλει για βιασμό. Όπως αναφέρει, της επιτέθηκε και την έσερνε από τα μαλλιά μέσα στη μέση του δρόμου. Άμεσα από το ΑΤ Καλυμνίων συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της Αυτόφωρης διαδικασίας η καταγγελλόμενη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κω,που όρισε δικάσιμο για την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Η αδελφή του ατόμου που καταγγέλλει για βιασμό, μετά το πέρας της Αυτόφωρης διαδικασίας, μεταβαίνει στο ΑΤ Καλυμνίων και καταθέτει μήνυση εναντίον της 19χρονης σπουδάστριας  για συκοφαντική δυσφήμιση, με αποτέλεσμα χθες βράδυ της Πέμπτης συλλαμβάνεται η 19χρονη και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οδηγείται στο ΑΤ Καλυμνίων όπου διανυκτέρευσε. Σήμερα Παρασκευή πρωί, 6 Απριλίου 2022 οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Κω, προκειμένου να αποφασίσει για τα περαιτέρω. Προφανώς να οριστεί δικάσιμος για την επόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η 19χρονη υπέβαλε νέα μήνυση για ψευδή καταμήνυση στην αδελφή του ατόμου που καταγγέλλει για βιασμό.

Πηγή: kalymnos-news.gr