Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου η Ακαδημία Καλύμνου (Βίντεο-Ρεπορτάζ)
Αθλητισμός
09/08/2021

Στη δεύτερη θέση ο Φοίβος Κω, στην τρίτη ο Κολοσσός και στην τέταρτη ο ΓΑΣ Ιάλυσος

Με την παρουσία πολλών φιλάθλων που έδωσαν άλλη ενέργεια και χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες, αλλά και του προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ , Παναγιώτη Χατζηχριστοφή, ολοκληρώθηκε το final four των εφήβων στο κλειστό γυμναστήριο της Κω, με νικήτρια ομάδα την Ακαδημία Καλύμνου.

Από την αρχή του αγώνα η Ακαδημία ήταν καλύτερη και είχε το προβάδισμα στο σκορ.  Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη, μπήκε αποφασισμένη να επιβάλλει το ρυθμό της. Ο Φοίβος Κω αντέδρασε και άρχισε να μειώνει τη διαφορά όπου και η ομάδα του Γιώργου Καζάκου βελτιώθηκε αισθητά. Ο αγώνας συνεχίστηκε με μάχες "σώμα με σώμα", λάθη και από τις δύο ομάδες και πολλά φάουλ. Μεγάλη νικήτρια η Ακαδημία Καλύμνου που πάλεψε με πάθος και έδειξε πόσο πολύ το θέλει.

 Τα δεκάλεπτα ήταν: 14-18, 25-27(ημ.), 36-39, 44-53
Διαιτητές: Φάκαρος- Ασλανίδης
ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ (Καζάκος): Καπλανίδης 7(1), Γιαννόπουλος, Γρηγοριάδης 3, Χαΐλης 5(1), Παπασταματίου 2, Τζέλλος 6, Μάμμης, Σούλης 2, Παπαδημητρίου 8, Μιμερίνης 7(1), Γκαντολούδης 2, Ντούνγκα 2.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Τρικοίλης, Μπουλαφέντης 2, Κουλιανός 11, Σισώης 12, Πελεκάνος 11, Καρυώτης, Μούγκρος, Πιζάνιας 11, Τσαγκάρης 2, Οικονόμου 4.

Ρεπορτάζ