Ο Μεθόδιος Φουρθιώτης, πατέρας του Σπύρου Μάριου, για την κατάκτηση της 3ης θέσης του 13χρονου στο Ισπανικό πρωτάθλημα CIV/CAV
Αθλητισμός
04/08/2021

Για τη μεγάλη επιτυχία του γιου του Σπύρου Μάριου Φουρθιώτη, μίλησε στην κάμερα του Kos TV ο πατέρας του Μεθόδιος.

Αυτή τη στιγμή ο μικρός είναι στην Ισπανία για να κάνει τις αθλητικές του δραστηριότητες, δηλαδή προπόνηση και αγώνες ταυτόχρονα, μιας και είναι περίοδος που γίνονται πολύ αγώνες .Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και στο συγκεκριμένο αγώνα που ανέβηκε στο βάθρο, οδηγεί για πρώτη φορά μία μοτοσυκλέτα που δεν την έχει ξανά οδηγήσει ποτέ. Είναι της ομάδας και επειδή δεν υπήρχε προπονητική μοτοσυκλέτα, του έδωσαν τη συγκεκριμένη, για να κάνει προπόνηση-αγώνα και κατάφερε μέσα σε 24 οδηγούς να ανέβει στο βάθρο 3ος. Ήταν για εκείνον κάτι πρωτόγνωρο, γιατί και την πίστα την είδε πρώτη φορά, όπως και τη μοτοσυκλέτα, οπότε είχα να ανταγωνιστεί ουσιαστικά τα πάντα. Όμως βρήκε το ρυθμό του, οδήγησε καλά και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Επιπροσθέτως, μίλησε για τις δυσκολίες της έλλειψης κατάλληλου χώρου προπονήσεων, μιας και άλλαξε κατηγορία και αγωνίζεται πλέον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior (12-17 ετών). Ο θεσμός αυτός που τρέχει είναι ο πιο ανταγωνιστικός στον πλανήτη, μιας και έχει γύρω στις 55 συμμετοχές από όλον τον πλανήτη. Δυστυχώς δε μπορεί να προπονηθεί πια στο νησί. Χρειάζεται μεγάλες πίστες, με μεγάλες μοτοσυκλέτες, οπότε αναγκαστικά πρέπει να δραπετεύουν σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τόνισε πως είναι ένα πολύ ακριβό σπορ με πλούσιο εξοπλισμό και πολλά ταξίδια. Ευχαρίστησε τους χορηγούς τους που είναι τεράστια βοήθεια και εξέφρασε παράπονο στην πολιτεία, την περιφέρεια και το δήμο πως για να σταθούν και να προχωρήσουν στο χώρο, χρειάζονται μεγάλη βοήθεια από όλους , η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει.

 

Ρεπορτάζ