Πρωταθλητής Ελλάδας σε παίδες και εφήβους στην Άρση Βαρών αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Ανταγόρας κατακτώντας 23 Μετάλλια
Αθλητισμός
02/08/2021

Θερμή υποδοχή και συγχαρητήρια από το δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά

Πρωταθλητής Ελλάδας με 23 μετάλλια στο σύνολο, αναδείχθηκε ο Ανταγόρας Κω, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Παίδων στην Αριδαία, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 31/07. Τόσο στους Παίδες Κ17, όσο και στους εφήβους Κ20, κέρδισαν επάξια τον τίτλο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Πριν από τρεις μήνες περίπου,οι μικροί αθλητές της ομάδας, υποσχέθηκαν ότι στην μνήμη του κ. Παναγιώτη Σπύρου, παλαιού πρωταθλητή και εθνικού προπονητή της άρσης βαρών, θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος και να τον αφιερώσουν σε εκείνον.

Έτσι και έγινε λοιπόν, κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια, 5 αργυρά και 15 χάλκινα , συγκεντρώνοντας 545 βαθμούς που τους χάρισαν την πρώτη θέση στην Ελλάδα, στους παίδες, αφήνοντας δεύτερο τον ΠΑΟΚ με 373 βαθμούς και τρίτο ΒΥΒΩΝ ΑΣΠΡΟΠΎΡΓΟΥ με 241 βαθμούς. Αντίστοιχα στην ηλικιακή κατηγορία των εφήβων συγκέντρωσαν 392 με δεύτερο τον ΠΑΟΚ με 317 βαθμούς και τρίτο τον ΦΟΑ ΑΡΙΔΑΊΑΣ με 312 βαθμούς.
Ο ένας από τους δύο αρχηγούς της ομάδας, ο Άγγελος Μπροκος που αγωνίζεται για τελευταία χρόνια ως παίδας, (από του χρόνου ηλικιακά- αγωνιστικά είναι έφηβος) έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις σαν παίδας, κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 96 κιλών.
Αναλυτικά οι επιδόσεις και οι θέσεις των πρωταθλητών Ελλάδος
Τρακοσσας Στέφανος 3ος αρασέ ,2ος Επ. Ζετε και 3ος σύνολο 55kg παίδες U17 & εφήβους U20
Ζουμπουλίκος Νικόλαος 3ος αρασέ, επολέ. ζετέ και σύνολο παίδες U17 & εφήβους U20
Λούσκα Λεντιάν 5ος αρασέ, 3ος επολέ ζετέ και σύνολο παίδες U17,
Ζουμπουλίκος Εμμανουήλ 6ος αρασέ, επολέ ζετέ και σύνολο
Παπαδόπουλος Ανδρέας 6ος αρασέ, 5ος επολέ ζετέ και σύνολο
Ζωγάκης Ελευθέριος 7ος αρασέ ,επολέ ζετέ και σύνολο
Μπρόκος Άγγελος 1ος αρασέ 1ος επολέ ζετε 1ος σύνολο
Κουλλόλλι Σούλι 2ος αρασέ, επολέ ζετέ και σύνολο παίδες U17 και 3ος αρασέ επολέ. ζετέ και σύνολο εφήβων U20 .

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι θεατές του Kos 3on3 Basketball Festival , η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σ.Βλάχου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Π.Χατζηχριστοφής, ο πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού Μ.Γιωργαλλής και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μ.Ναβροζίδης, σε όλη την ομάδα, όπου μολις είχε επιστρέψει από τους αγώνες. Ο  Δήμαρχος Κω τους συνεχάρη προσωπικά αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι σας σε μία υπερπροσπάθεια που προηγήθηκε και που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αφήσατε πίσω σας γίγαντες του αθλήματος όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ανταγόρας διέγραψε τη δική του ιστορική τροχιά στο άθλημα."

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ