«Γυμναστική στη πόλη», από Δανούς γυμναστές στην πλατεία Ελευθερίας
Αθλητισμός
19/07/2021

Αθλητικό διήμερο με θέμα «Γυμναστική στη πόλη», διοργάνωσε  το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΟΠΑΒΣ στα πλαίσια των Θερινών Ιπποκρατείων 2021 στην πλατεία Ελευθερίας  

Ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ και το Τμήμα Αθλητισμού στα πλαίσια των Θερινών Ιπποκρατείων 2021 διοργάνωσαν αθλητικό διήμερο με θέμα «Γυμναστική στη πόλη», όπου Δανοί γυμναστές  μας έφεραν σε επαφή με την δανέζικη γυμναστική κουλτούρα. Η δράση  πραγματοποιήθηκε χθες  στη Πλατεία Ελευθερίας  και συνεχίζεται σήμερα στο ίδιο μέρος στις 20:30.

 Η ομάδα ” Weekendholdet” είναι μέρος της γυμναστικής ένωσης IK Rosendahl, η οποία αποτελείται από είκοσι πέντε νεαρούς γυμναστές ηλικίας από 18 έως 24 ετών. Οι γυμναστές προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Γιούτλαντ της Δανίας. Συνήθως εμφανίζονται στην Ταυλάνδη αλλά φέτος προτίμησαν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Ρόδο, τη Κω και τη Κάλυμνο. 

Δηλώσεις για την εκδήλωση έκανε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, όπου ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείτε στο νησί μας μια τέτοια δράση, πως είναι πολύ ευχαριστημένη και πως ξανά ζωντανεύουν οι γειτονιές του νησιού. Συμπλήρωσε πως είναι μία αθλητική διοργάνωση η οποία έρχεται από μια χώρα που είναι μία κλασική τουριστική αγορά για τον τουριστικό προορισμό της Κω και έχει να δώσει πράγματα. Θεωρεί πως ο αθλητισμός γίνεται γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τη Δανία και πως είναι μία πρώτης τάξεως διαφήμιση για το νησί μας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση αλλά και για τις εντυπώσεις τους από την Κω, μοιράστηκαν στην κάμερα του Kos tv η μάνατζερ της ομάδας Lotte Kappel και η προπονήτρια Emilie Krinstensen. Συγκεκριμένα , η μάνατζερ διευκρίνισε πως η δανέζικη γυμναστική κουλτούρα , έχει παράδοση στο να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα το δήμο της Κω για την τεράστια βοήθεια και υποστήριξη για την παρουσίαση του σόου. Η προπονήτρια των αθλητών, ανέφερε πως το σόου είναι ένας συνδυασμός ακροβατικής γυμναστικής tymbling, αλμάτων σε τραμπολίνο και σύγχρονου χορού. Δήλωσε πως όλη η ομάδα είναι πολύ ενθουσιασμένη που παρουσιάζει το σόου και στην Κω, όπου τη χαρακτήρισε ως ένα νησί πανέμορφο, με ωραία αρχιτεκτονική και ανθρώπους καλοσυνάτους και πολύ βοηθητικούς. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ