Έχασε από το Λαύριο ο Κολοσσός αλλά κέρδισε τον Ντράγκοβιτς
Αθλητισμός
11/05/2021
Ένα παιχνίδι διαφορετικό, όχι μόνο γιατί άνοιξε το πρόγραμμα της α’ φάσης στα play off της Basket League, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την προσέγγισή του από τις δύο ομάδες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαύριο, όπου η τοπική ομώνυμη ομάδα κέρδισε τον Κολοσσό με 87-68.
 

Οι δύο προπονητές είχαν δέκα παίκτες στη διάθεσή τους αλλά για τον Κολοσσό αγωνίστηκε τελικώς και ο Νίκολα Ντράγκοβιτς που ήταν μια… αποκάλυψη με τους δεκαπέντε πόντους του και τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Με καλή άμυνα και κορυφαίους τους Μουράτο, Ανοσίκε και Ντιαλό, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τον Κολοσσό να κάνει παιχνίδι, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια και του Άρτις. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει μεθαύριο 15.30 στο κλειστό της Καλλιθέας.  

Πώς κύλησαν οι περίοδοι  

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν …μουδιασμένα κι αντιμετώπισαν τα πρώτα εφτά λεπτά της αναμέτρησης σαν αγγαρεία, υποπίπτοντας σ’ εύκολα φάουλ παράλληλα με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Ανεξαρτήτως αυτού, το Λαύριο είχε μια ελαφρά υπεροχή και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 1.54’’ πριν το τέλος, όταν ο Κολοσσός ισοφάρισε σε 14-14. Με τη λήξη οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα (22-19), αφήνοντας …εκκρεμότητες για τη συνέχεια.  

Πολύ καλύτερο ήταν το Λαύριο στη δεύτερη περίοδο με μπροστάρηδες τους Μουράτο, Ανοσίκε και Ντιαλό, γι’ αυτό έφτασε να προηγηθεί με δεκατέσσερις πόντους (33-19), ενώ ο Κολοσσός, έχοντας ακόμη χρόνο μέχρι την ανάπαυλα κατάφερε να… ροκανίσει τη διαφορά, για το 40-30.  

Στην τρίτη περίοδο… στράβωσαν πολλά για τον Κολοσσό, από τη στιγμή που υπέπεσαν στο τέταρτο φάουλ τους και πέρασαν εκτός αγωνιστικού χώρου οι Καντέρ κι Άντριτς. Ο Ντράγκοβιτς με τον Άρτις το… πάλευαν μόνοι, όμως το Λαύριο είχε τον έλεγχο και το μομέντουμ με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι και στους είκοσι πόντους μπροστά (62-32) στα τρία λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Το 65-51 πάντως, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία στον Κολοσσό…  

Το τελευταίο μέρος του αγώνα είχε απλώς έναν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού ο Άντριτς αποβλήθηκε με το πέμπτο του φάουλ και ο Καντέρ ήταν εκτός… κλίματος, αν κι ο Κολοσσός πήγε με το ξεκίνημα να κάνει την αντεπίθεσή του, φτάνοντας σε απόσταση εφτά πόντων (65-58). Παρόλα αυτά, στη συνέχεια το Λαύριο είχε εύκολο έργο με πολύ καλή άμυνα και πήρε τη νίκη με 87-68.  

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-30 (ημ.), 65-51, 87-68.  

Διαιτησία: Μάνος, Τσαρούχα, Τσώνος  

 

Λαύριο (Σερέλης): Κάρτερ 2, Μουράτος 23 (5), Ντιαλό 20, Ντέιβις 13 (1), Ανοσίκε 12, Κόσεϊ 10 (2), Σάβατζ 3 (1), Περσίδης, Ερμίδης 2, Γερομίχαλος 2, Βουλγαρόπουλος.  

Κολοσσός (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 3, Άρτις 19 (1), Άντριτς 4, Καντέρ 9, Αγγελάκος, Ντράγκοβιτς 17 (3), Καμαριανός, Λιάπης, Ζάρας 9 (2), Σπάισερ.  

 

 *Φώτο Χάρης Ζαμπετούλας