Έμπρακτη αναγνώριση για τα πεπραγμένα στον Αθλητισμό και επιβράβευση από την Περιφέρεια Ν.Α. στον ΔΟΠΑΒΣ: Δέσμευση του Περιφερειάρχη για 2 νέα αθλητικά έργα στο νησί της Κω
Αθλητισμός
10/05/2021

Εξαιρετικά ικανοποιημένος από την πρόοδο των έργων που έχουν σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω και υλοποιούνται σταδιακά στο νησί μας, εμφανίστηκε κατά την διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης που είχε στην Κω με στελέχη της δημοτικής Aρχής, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα εν εξελίξει αθλητικά έργα στο νησί μας, ζητώντας μάλιστα από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτη Χατζηχριστοφή, λεπτομερή και αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κω και ειδικότερα ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών στο Νέο Στάδιο ''Ανταγόρας'' στην πόλη της Κω αλλά και για τις παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά γήπεδα των Κοινοτήτων.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, γένι, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας με τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Κω, την Αντιδήμαρχο Σέβη Βλάχου και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ δημιούργησε τις κατάλληλες ευνοϊκές συνθήκες, ώστε να γίνουν μεγάλα και σημαντικά βήματα στον Αθλητισμό του νησιού μας, πού δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν γεγονός το οποίο διαπίστωσε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Ν.Α. ο οποίος και στάθηκε στο γεγονός, πως με σκληρή δουλειά και συντονισμένες ενέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, απορροφώνται τα κονδύλια και έτσι χρηματοδοτούνται τα αθλητικά έργα, όπως πλέον αντιλαμβάνονται αιρετοί και μη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και οι πολίτες του νησιού μας, που προσεχώς θα χρησιμοποιούν τις ανανεωμένες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό, πως το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη, έχει προφανώς παίξει καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του μακρόπνοου σχεδίου που εξελίσσεται και δεν είναι άλλο από την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Κω, ωστόσο τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν υπήρχαν δραστήρια στελέχη στον Δήμο, τα οποία επιφορτισμένα με τις αρμοδιότητες της καλυτέρευσης των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών, δεν άφησαν να περάσει ούτε μία μέρα ανεκμετάλλευτη, και δεν σταμάτησαν να ασχολούνται με την εκπόνηση των μελετών και όλων των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ένα αθλητικό έργο, διαδικασία που ως γνωστόν ενέχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

Επιπροσθέτως κατά την διάρκεια της προηγηθείσας σύσκεψης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής είχε την ευκαιρία να συζητήσει ακόμη με τον Περιφερειάρχη για τον ειδικό ρόλο που διαδραματίζει ο αθλητισμός σε ένα νησί όπως η Κως η οποία διαθέτει αρκετούς αθλητές και αθλούμενους, άρα και κατ'επέκταση πολλά αθλητικά σωματεία τα οποία συνεχώς αναπτύσσονται και ζητούν καθημερινά από τον Πρόεδρο την βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών στις υπάρχουσες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας. Ο κ. Χατζημάρκος από την πλευρά του (κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο Δημαρχείο), δεν παρέλειψε σύμφωνα με πληροφορίες να απονείμει τα εύσημα στον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηχριστοφή και εξήρε την πρόοδο που ήδη έχει επιτευχθεί στην αναμόρφωση και ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κω, με κονδύλια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα οποία έχει διαχειριστεί υποδειγματικά η δημοτική Αρχή του Θεοδόση Νικηταρά και υλοποιούνται από τον ΔΟΠΑΒΣ με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή, ενώ στη συνέχεια ο κ. Χατζηχριστοφής ενημέρωσε εκτενώς ως όφειλε τον Περιφερειάρχη για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών, στις υπό ανακατασκευή αθλητικές δομές, όπως το παλαιό στάδιο Ανταγόρας το οποίο κατασκευάζεται από την αρχή με ίδιους πόρους καθώς και για τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, για τις οποίες προέκυψαν εσχάτως θετικές εξελίξεις, με τις διαδικασίες να έχουν προχωρήσει αρκετά τόσο σε γραφειοκρατικό όσο και τεχνικό επίπεδο, ώστε να μπορούμε να μιλάμε πλέον για ολοκλήρωση των εργασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, μιας και βρίσκονται στο τελικό στάδιο αναμόρφωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ, έθεσε στον Περιφερειάρχη συγκεκριμένες προτάσεις αθλητικών έργων και δράσεων με ορίζοντα υλοποίησης την επικείμενη θερινή και φθινοπωρινή περίοδο.

Τέλος, στο πλαίσιο της ευρύτερης μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κω, ο κ. Χατζημάρκος δεσμεύτηκε ενώπιον των στελεχών της δημοτικής Αρχής για ακόμη δύο νέα μεγάλα αθλητικά έργα για την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού στην Κω τα οποία αναμένεται να προτείνουν στον Περιφερειάρχη σε επόμενη συνάντηση η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σέβη Βλάχου και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής.