Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασε τα πλήθη η Lady Gaga με το show της στην Τελετή Έναρξης
Αθλητισμός
26/07/2024

Χιλιάδες αθλητές, πολιτικά πρόσωπα και καλλιτέχνες έφτασαν στο Παρίσι για την λαμπερή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με την πλωτή πομπή στον ποταμό Σηκουάνα να εντυπωσιάζει.

Είναι η πρώτη τελετή έναρξης που πραγματοποιείται έξω από ένα στάδιο, ξεκινώντας με την «Παρέλαση των Εθνών» στον ποταμό Σηκουάνα με τη συμμετοχή των 91 χωρών και τελειώνει στο Trocadéro, μια περιοχή απέναντι από τον Σηκουάνα από τον Πύργο του Άιφελ, όπου θα γίνουν παραστάσεις και το εθιμοτυπικό άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στην τελετή έναρξης 300.000 θεατές έχουν γεμίσει τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του ποταμού, στη σκιά του πύργου του Άϊφελ, ενώ 45.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν δημιουργήσει έναν αδιαπέραστο κλοιό γύρω από τΤην τελετή έναρξης μεταδίδουν απευθείας η ΕΡΤ1 μέσα από το ERTFLIX και με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα η ΕΡΤ3.

 

Στο Παρίσι 45.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν δημιουργήσει έναν αδιαπέραστο κλοιό γύρω από την πόλη.

 

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ανθρωπότητας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έρχονται για μια ακόμη φορά μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ που θα καλύψει από το Παρίσι όλα τα σπορ με 900 ώρες απευθείας προγράμματος μέσα από τα κανάλια της, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, με παράλληλη streaming μετάδοση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, καθώς και από τα δύο ψηφιακά κανάλια, ERTSPORTS 1 και ERTSPORTS 2.

 

Στον ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων κινείται και το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, που θα μεταδίδει καθημερινά όλα όσα συμβαίνουν, με συνεντεύξεις, αποκλειστικά θέματα και όλα τα νέα από τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και των Ελληνίδων αθλητριών.

 

Παράλληλα, το αθλητικό site ertsports.gr, με 24ωρη ροή ειδήσεων 7 ημέρες την εβδομάδα, θα παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, ενώ τα social media θα εμπλουτίζουν διαρκώς το περιεχόμενό τους με όλες τις ειδήσεις, αποτυπώνοντας το στίγμα της μεγάλης αθλητικής γιορτής.ην πόλη.

ΕΡΤ 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ