Πρώτος τίτλος για Χατζηνικολάου – Ντάλλα στο Schinias Masters
Αθλητισμός
14/07/2024

 Μετά από ένα καταπληκτικό ματς Ντάλλας, Χατζηνικολάου νίκησαν με 2-0 (24-22, 21-17) τους Αντιόλ Κόλα, Βαγγέλη Σιδέρη στον τελικό των ανδρών ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Με τις δύο ομάδες να φτάνουν για πρώτη φορά φέτος σε τελικό τουρνουά μάστερς η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο ματς στο εμβληματικό Karavi Club (ο πιο ιστορικός χώρος μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα) ήταν μια διαφήμιση του αθλήματος κι από τις δύο ομάδες με τον Αντιόλ Κόλα να κλέβει και πάλι την παράσταση με τις απίστευτες ατάκες του.

Το πρώτο σετ του τελικού ήταν πραγματικά συγκλονιστικό με τους Αντιόλ, Βαγγέλη να ξεκινούν μ' ένα εντυπωσιακό 4-0 και να διατηρούν το +4 μέχρι το 8-4. Εκεί όμως ήρθε η απάντηση από τον Δημήτρη και τον Σταύρο οι οποίοι δεν άφησαν τη διαφορά να ανοίξει, ισοφάρισαν σε 8-8 κι από εκείνο το σημείο άρχισε μια φοβερή μάχη πόντο με πόντο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία.

Κόλα, Σιδέρης έφτασαν σε σετ μπολ (20-19) και είχαν μάλιστα την ευκαιρία να το τελειώσουν όταν μετά την δύσκολη άμυνα το ποκ του τελευταίου έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ με άσσο του Χατζηνικολάου έγινε το 20-21 και με νέο άσσο του ίδιου έκλεισε το σετ στο 22-24!

 

Ντάλλας και Χατζηνικολάου ξεκίνησαν καλύτερα στο 2ο σετ καθώς έφτασαν στο 5-8 που έγινε 9-9 κι από το 10-10 και μετά είχαμε ένα απίστευτο σόου από άμυνες των τελικών νικητών που κατάφεραν να ξεφύγουν με 12-15. Όταν οι Κόλα, Σιδέρης μείωσαν σε 14-15 πολύ κόπο μετά από ένα ακόμη απίθανο ράλι, ο Αντιόλ με το γνωστό αυθόρμητο στιλ του είπε στους αντιπάλους του «σταματήστε ρε δε μπορώ άλλο τι είναι αυτά που βγάζετε σήμερα» μ' όλο το γήπεδο να χειροκροτεί.

 

Ωστόσο με δύο μπλοκ του Ντάλα το 14-16 έγινε 14-18 και αυτή η διαφορά έμεινε ως το τέλος με το σετ να κλείνει στο 17-21.

 

 

protothema.gr