Πρωταθλήτρια η Ρόδος στην κατηγορία Κ-16 στα Δωδεκάνησα, στην 3η θέση ο Α.Ο Αθλοπαιδιών Κω
Αθλητισμός
24/06/2024

Η Ρόδος είναι η φετινή πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στο πρωτάθλημα της Κ-16, καθώς επικράτησε στο κατάμεστο Ε.Α.Κ. με 4-3 του Διαγόρα στην διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.α.). Εξαιρετικό παιχνίδι που έδειξε την ποιότητα και το ταλέντο των δυο ομάδων με τους «πράσινους» να τερματίζουν στην πρώτη θέση όντας αήττητοι, παρόλα αυτά όλες οι ομάδες έδειξαν πως έχουν αρκετό μέλλον με την δεξαμενή των ποδοσφαιριστών που διαθέτουν στα τμήματα υποδομής τους. Βαγγέλι και Τσώρης οι σκόρερ των δυο ομάδων

Ο Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ Κω στον μικρό τελικό χάρις σε δυο τέρματα του Καματερού και ένα του Κυριόπουλου, κατακτώντας έτσι την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Εξαιρετικό ήταν το πρώτο ημίχρονο από πλευράς ρυθμού και θεάματος με τις δυο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα τέρμα έχοντας παράλληλα και σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα. Ο Διαγόρας απείλησε πρώτος στο 10ο λεπτό με τον Κορόνα να νικάει τον Αυγέρη από πλεονεκτική θέση για γκολ. Η Ρόδος προσπάθησε κυρίως μετά το πρώτο τέταρτο να ανεβάσει την απόδοση της και στο 21′ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα, ο Βαγγέλι μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Καράμπελα βάζοντας τους «πράσινους» σε θέση οδηγού. Λίγο αργότερα, τα «ελάφια» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όμως η προβολή του Καραμάνου μετά από σέντρα του Παπαμανώλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο «γηραιός» κατάφερε 11 λεπτά αργότερα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με τον Τσιώρη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα της Ρόδου έπειτα από σέντρα του Ταράλη και με κοντινό σουτ νίκησε τον Κορόνα για το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα, ο σκόρερ του Διαγόρα προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου για το 1-2 όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ρόδου.

Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε αισθητά με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η μεγαλύτερη φάση που δημιουργήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε στην Ρόδο με τον Μανωλάκη να διώχνει σωτήρια πάνω στην γραμμή το σουτ του Παπαμανώλη που βρέθηκε απέναντι από τον Καράμπελα. Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Διαγόρας αστόχησε δυο φορές, ενώ οι «πράσινοι» ευστόχησαν σ’ όλες τους τις εκτελέσεις με αποτέλεσμα να αναδειχθούν πρωταθλητές Δωδεκανήσου.

Τα πέναλτι

Τσώρης 1-0

Παπαμανώλης 1-1

Τσουκαλάς 2-1

Βαγγέλι 2-2

Μπαμπής απόκρουση

Καλούδα 2-3

Σντράβα 3-3

Χαζίζι 3-4

Γκιντάνης άουτ

Διαιτησία

Παγωνάς

Βοηθοί: Κοκμοτός, Πατσιόπουλος

Οι συνθέσεις

Α.Σ. Ρόδος: Κορονά, Χατζηλέκου(81′ Γκιολένα), Ισκάς, Καρασάββας, Κασσανής, Καλούδα, Παπαμανώλης, Θεοδοσίου(45′ Κοντίτσης), Καραμάνος(54′ Χαζίζι), Βαγγέλι, Αλιμερκάι

Διαγόρας : Καραμπέλας, Μάκρας(71′ Τσουκαλάς), Ταράλης, Καταχάνας(71′ Μανωλάκης), Γκιντάνης, Μετουλλάρι, Τσώρης, Μπουρνέλης(61′ Πρεκεζές), Αυγέρης(61′ Μπαμπής), Τσέρρι(65′ Σντράβα), Γιακουμάρος

ΠΑΟΚ ΚΩ – Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω 0-3

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω που επικράτησε του ΠΑΟΚ Κω με 0-3 και κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Ο Όμιλος πέτυχε δυο τέρματα μέσα σε διάστημα δυο λεπτών και ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη του. Στο 27′ ο Καματερός εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κυριόπουλου, ενώ στην επόμενη φάση πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα, μετά από δημιουργία του Τζώκα. Στο 38′ ήταν η σειρά του Κυριόπουλου να χριστεί σκόρερ για το 0-3 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω διατήρησε εύκολα του υπέρ του προβάδισμα με τον ΠΑΟΚ Κω να προσπαθεί στο φινάλε να πετύχει κάποιο τέρμα με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ψαρρή στην απευθείας εκτέλεση φάουλ. Παρόλα αυτά, το 0-3 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα του κ. Πατσιόπουλου.

Διαιτησία

Πατσιόπουλος

Βοηθοί: Κοκμοτός, Παγωνάς

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ Κω : Κοτσάκι, Τσάλα(41′ Γιαουμπέλλι), Κοσμίδης, Ασλάνης Α.(66′ Χατζηπαυλής), Μααρούφ, Ποδαράς, Ψαρρής, Λοπάρι, Ραμόλλι(73′ Κιάρης), Ντύρμα, Ασλάνης Α.(50′ Πολυμέρος, 73′ Πάμπος)

Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω  : Παζίνας, Χόνδρος (57′ Τορράι), Στάκκος (73′ Ζιώγος), Σεχιμπραήμογλου, Καρνέζος, Σταφυλλαράκης, Τζώκα (73′ Κυριόπουλος), Καματερός, Κυριόπουλος (73′ Πασπαράς), Πανούσος (44′ Λουϊζάκης), Χατζηνικολάου

XXSPORTS.ORG

Ρεπορτάζ