Στην 8η θέση στην Ελλάδα η Ακαδημία Κω
Αθλητισμός
20/06/2024

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας οι μέχρι τώρα βαθμολογίες στα αγωνίσματα της ορεινής ποδηλασίας, του δρόμου και του Cyclo Cross καθώς και η Γενική Βαθμολογία των 73 αθλητικών σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα της ποδηλασίας.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB) στη Γενική Βαθμολογία της Ε.Ο.Π. φιγουράρει στην 8η θέση μεταξύ των 73ων σωματείων, μία θέση, η οποία είναι αποτέλεσμα του κόπου και των επιτυχιών των αθλητών της Ακαδημίας για το 2024. Επιτυχίες που κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι, καθώς η Ακαδημία έχει τη δυνατότητα να προπονεί τους αθλητές της με τη μοναδική προπονήτρια ποδηλασίας που υπάρχει στο νησί μας, την κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, η οποία πέραν του ότι βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους αθλητές της, σε λίγο καιρό θα ολοκληρώσει και τις σπουδές της στη σχολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το επίπεδο προπονητικής Β’, αποκτώντας ακόμα περισσότερες γνώσεις για την ποδηλασία, τις οποίες θα μεταλαμπαδεύσει στους μικρούς και μεγάλους αθλητές της Ακαδημίας. Στην προσπάθειά της αυτή μέχρι και φέτος είχε δίπλα της τον εξαιρετικό γυμναστή για την ενδυνάμωση των αθλητών της Ακαδημίας, κο Γιούρση Πέτρο, αλλά και τον κο Μανώλη Πεδιαδιτάκη που στηρίζει κάθε προπονητική προσπάθεια του τεχνικού επιτελείου.

Η Ακαδημία Κω λοιπόν, μετά από 2,5 σχεδόν χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, βρίσκεται στην 8η θέση στην Ελλάδα, 2η στα Δωδεκάνησα και 1η στην Κω, μία πορεία, η οποία στηρίζεται όχι μόνο σε αγωνιστικές δράσεις, με την παρουσία σε όλους τους αγώνες και μάλιστα με τις περισσότερες συμμετοχές αθλητών στην πλειοψηφία των αγώνων που έλαβαν χώρα στα Δωδεκάνησα φέτος, αλλά και με δράσεις εξωστρέφειας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. 

Αυτές οι δράσεις αποτυπώνονται κυρίως στην καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου από το σύνολο των συμπολιτών μας, με τη δράση «Μετακινούμαι και Αθλούμαι στην Κω με Ασφάλεια» και αποδέκτες τόσο μαθητές σχολείων του νησιού μας αλλά και μεγαλύτερων συμπολιτών μας.

Η εξωστρέφεια της Ακαδημίας Κω κορυφώνεται φέτος με τη ΔΩΡΕΑΝ παροχή μαθημάτων σε παιδιά άνω των 6 ετών για όλο το καλοκαίρι, η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από μαθητές και η προσφορά παραμένει ακόμα ενεργή για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ορθές πρακτικές χρήσης του ποδηλάτου αλλά και τα αθλήματα της ποδηλασίας και του τριάθλου.

Οι επιτυχίες της Ακαδημίας, αγωνιστικές και μη, στην ποδηλασία και το τρίαθλο, δεν αφήνουν αδιάφορους ανθρώπους, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, που αγαπούν την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους, όταν αυτό μάλιστα πραγματοποιείται από έναν οργανισμό με υγιή κίνητρα και σαφείς στόχους, όπως η Ακαδημία Κω.

Έτσι, μία μεγάλη εταιρεία, η GLOBAL AVIATION S.A., αποφάσισε να στηρίξει τα όνειρα των ανθρώπων της ομάδας, μπαίνοντας στη μεγάλη οικογένεια των χορηγών της.

Η GLOBAL AVIATION S.A. είναι η παλαιότερη ακαδημία εκπαίδευσης πιλότων στην Ελλάδα, εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με περισσότερες από 80.000 ώρες εκπαίδευσης σε επαγγελματίες και ιδιώτες χειριστές αεροσκαφών, αριθμός εκ των οποίων Δωδεκανήσιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι εργάζονται στις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Έχει τη βάση της θεωρητικής της εκπαίδευσης στην Αθήνα και της πτητικής εκπαίδευσης στο αεροδρόμιο πολιτικής αεροπορίας στην Πάχη Μεγάρων.

Καλωσορίζουμε την GLOBAL AVIATION S.A. στην οικογένεια των χορηγών μας και ευχόμαστε να βοηθήσει την Ακαδημία τα επόμενα χρόνια να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στο στερέωμα της ελληνικής ποδηλασίας και του τριάθλου. 

Παράλληλα, ευχαριστούμε θερμά για την ανιδιοτελή στήριξή τους, τους υπόλοιπους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα - έπιπλο - πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε. και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries και Dodekanisos SeaWays.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.