«Ακέφαλη» η Αστυνομική Υποδιεύθυνση στην Κάρπαθο
Αστυνομικά
15/02/2024

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων των αξιωματικών της Αστυνομίας και την τοποθέτηση των Αστυνομικών Διευθυντών στα Δωδεκάνησα και η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να βρεί ακόμη τον… δρόμο της.

Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Καρπάθου παραμένει ακόμη «ακέφαλη» μετά την ευδόκιμη αποστρατεία του Αστυνομικού Διευθυντή κ Ιωάννη Τσακιράκη που διετέλεσε Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης μετά τις κρίσεις του έτους 2023 και παρέμεινε ως την αποστρατεία του στις φετινές κρίσεις του 2024
Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο νησί της Δωδεκανήσου και το τρίτο σε πληθυσμό. Έχει αεροδρόμιο και αυξημένο τουρισμό ο οποίος ξεκινάει πριν το Πάσχα τόσο από την Ελλάδα όσο κι από το εξωτερικό.
Μετά την αποστρατεία του κ Τσακιράκη η αστυνομική Υποδιεύθυνση Καρπάθου έχει διοικητή με βαθμό αστυνόμου Β’ με βοηθό έναν υπαστυνόμο και αστυνομική δύναμη που δεν ξεπερνάει τα 17 άτομα συνολικά.
Η ενίσχυση της Καρπάθου κρίνεται επιβεβλημένη, το πρώτο που χρειάζεται όμως είναι η τοποθέτηση Αστυνομικού Διευθυντή προς αντικατάσταση του προηγούμενου Διευθυντή για να τεθούν εκ νέου οι βάσεις της Υποδιεύθυνσης η οποία λειτουργεί πλέον ως Αστυνομικό Τμήμα.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr