Δήλωση Επάρχου Κω & Νισύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024
Τουρισμός
27/09/2024

Ο τουρισμός είναι ο αδιαμφισβήτητος μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας, ο μεγαλύτερος εργοδότης, ο κλάδος που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για όλους τους κλάδους της παραγωγής, της βιομηχανίας, του εμπορίου.

Υπηρετούμε τις υψηλές αξίες του τουρισμού, αυτές που φέρνουν την Ελλάδα μπροστά, που προάγουν τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τις μοναδικές φυσικές μας ομορφιές, που προάγουν τον ίδιο τον Έλληνα που γέννησε τη δημοκρατία και που διαχρονικά υποστήριξε την Ειρήνη.

 Είναι υποχρέωσή μας να προχωράμε στα επόμενα βήματα, επενδύοντας στην βιωσιμότητα, στην αειφορία, στην πράσινη εξέλιξη των επιχειρήσεων και των προορισμών μας. Στοχεύουμε στη μέγιστη θετική διάχυση των αποτελεσμάτων του τουρισμού σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.

 Γιατί για να μπορέσει ένας προορισμός να πρωταγωνιστεί ως συνειδητή επιλογή του επισκέπτη, θα πρέπει πρωτίστως ο κάτοικος να ευημερεί και να έχει ισορροπημένη διαβίωση. Ευχαριστημένοι κάτοικοι συνεπάγεται και ευχαριστημένοι επισκέπτες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στον τουρισμό, που πρώτοι αποδίδουν την αξία της Ελληνικής φιλοξενίας και αποτελούν τους πρεσβευτές του Ελληνικού τουρισμού μαζί με τους επιχειρηματίες. Ο τουρισμός μας ενώνει…

 

Κωνσταντίνα Σβύνου

Έπαρχος Κω-Νισύρου
Πρόεδρος Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών κ Προβλέψεων