Συμφωνία ''κλειδί'' για τουρισμό – Συζητήσεις Κικίλια με Visa για ψηφιακούς νομάδες και big data
Τουρισμός
20/03/2022

Τρόποι συνεργασίας με την VISA επί του προγράμματος απομακρυσμένης εργασίας για τα στελέχη της εταιρείας της κυρίως από την Ευρώπη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου για τους digital nomads, συζητήθηκαν στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας συνεργασίας για παροχή δεδομένων συναλλαγών μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και της Visa. 

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στο προσεχές διάστημα να δουν τον προσφορότερο τρόπο για να γίνει αυτό αφού όπως σημείωναν στελέχη του Υπουργείου η προοπτική μια εταιρεία τέτοιου βεληνεκούς να προωθήσει την Ελλάδα ως προορισμό απομακρυσμένης εργασίας για τα στελέχη της είναι ιδιαίτερα σημαντική: Εκτιμάται πως η Visa μπορεί να στέλνει σε κυλιόμενη βάση ένα ποσοστό έως και 3% του προσωπικού της (21.500 άτομα διεθνώς) ετησίως στη χώρα και μάλιστα σε περιόδους που δεν αφορούν μόνο την καλοκαιρινή σαιζόν έτσι ώστε να διαχυθεί η οικονομία της φιλοξενίας και σε όλους τους μήνες του έτους.

Ανάλογες συζητήσεις πραγματοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο και με άλλες πολυεθνικές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία Digital Nomads του Υπουργείου έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση στις πόλεις Ερμούπολη, Ηράκλειο και Καλαμάτα. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Marketing Greece.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Αθήνα την τελευταία πενταετία 2017-2021 έχει τον τρίτο πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, παγκοσμίως, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες σύμφωνα με τα στοιχεία του Nomad List.

Πηγή: kathimerini.gr