Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. Αντιμάχειας
Τοπικά
05/06/2021

Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και στο νησί μας, η υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κω Σταματία Κανταρζή, υποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση την εθελοντική ομάδα υγειονομικών της Α.Μ.Κ.Ε. «Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας» οι οποία και ολοκλήρωσε την σύντομη παρουσία της στο νησί μας κατορθώνοντας να παράσχει υγειονομικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας σε πάνω από 200 συμπολίτες μας μέσα σε περίπου δύο 24ωρα.
Το πρωτόκολλο, που έχει συναφθεί εξάλλου ανάμεσα στον Δήμο Κω και την εν λόγω ΑΜΚΕ προβλέπει την ανάπτυξη ολοκληρωμένου προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ακριτικών περιοχών όπως η Κως και περιλαμβάνει: Κλινικές παιδιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς, οδοντιατρικούς ελέγχους (σε παιδιά), κλινικές εξετάσεις ενηλίκων (παθολογικός και καρδιολογικό έλεγχο), γυναικολογικές εξετάσεις και καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης για προώθηση σε μονάδες Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό, γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες την Κω και διενήργησαν εμβολιασμούς σε παιδιά Ρομά ενώ πραγματοποίησαν παράλληλα σειρά ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους των απομακρυσμένων Κοινοτήτων του Δήμου της Κω.
Ο πάντα φιλόξενος Δήμος Κω και το αρμόδιο τμήμα κοινωνικής πολιτικής, με αίσθημα ευθύνης για τη Δημόσια Υγεία όλων των κατοίκων του νησιού μας, αγκάλιασε και στήριξε την δράση αυτή όντας αρωγός όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έως ότου ολοκληρωθεί η δράση αυτή, η οποία και έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγειάς Αντιμάχειας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ