«To νησί μας η ευθύνη μας!» Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο ντοκιμαντέρ για την δράση της φιλοζωικής οργάνωσης ''Gasah'' στην Κω ενάντια στην κακοποίηση των ζώων
Τοπικά
03/06/2021

Το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων ζώων, παρά την αλλαγή και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, συνεχίζει να υφίσταται στην Ελλάδα αλλά και στο νησί μας. Δύο νεαρές τουρίστριες από την Ελβετία με ιδιαίτερα μεγάλη αγάπη για τα ζώα, ενημερώθηκαν και έμαθαν για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αλλά και την δραστηριότητα της φιλοζωικής οργάνωσης "Gasah" στην Κω και παρά το γεγονός ότι ο λόγος της παρουσίας τους στο νησί μας ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές, εκείνες μετέτρεψαν την παρουσία τους στο νησί μας σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα μοναδικής αξίας ντοκιμαντέρ το οποίο αφενός αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της Κω και αφετέρου φωτίζει τις βασικές πτυχές του πολύ σοβαρού και επίκαιρου ζητήματος κακοποίησης και κακομεταχείρισης των ζώων. Οι 2 Ελβετίδες που εμπνεύστηκαν την ιδέα και συνετέλεσαν στην υλοποίηση του ντοκιμαντέρ, μίλησαν στην κάμερα του Kos TV και αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να ολοκληρώσουν το project ώστε να είναι σε θέση να το παρουσιάσουν προσφάτως στην "μεγάλη οθόνη" μέσω του θερινού κινηματογράφου Ορφέα.

Σχετικά με το ντοκιμαντέρ

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για τα αγροτικά ζώα εκτροφής καθώς και για τα κατοικίδια στο νησί της Κω. Το ελληνικό νησί της Κω σηματοδοτεί για πολλούς τον απόλυτο ονειρικό προορισμό με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, τις αμμώδεις παραλίες και τη μεσογειακή ποιότητα ζωής. Ο τέλειος κόσμος, όπως διαφημίζουν πολλά φυλλάδια. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά, αυτή η εξιδανίκευση καταρρέει καθώς εκατοντάδες αδέσποτα, αμέτρητες γάτες κυκλοφορούν στους δρόμους και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Στην ύπαιθρο, αγελάδες αλυσοδένονται και αφήνονται στον καυτό ήλιο με περιορισμένη μόνο ποσότητα νερού.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ