1ο ΕΠΑΛ ΚΩ: Διοργάνωση ημερίδας ''Οδική Ασφάλεια: Δράσεις για αποφυγή ατυχημάτων''
Τοπικά
31/05/2021

Λόγω της αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κω, καθώς και με το προ τετραετίας τραγικό συμβάν που συνέβη σε μαθήτρια του σχολείου μας, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και ζήτησαν από τους υπεύθυνους καθηγητές τους τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Πρώτες βοήθειες σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων».

Στα πλαίσια του προγράμματος ΜΝΑΕ ( ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ), το ΕΠΑΛ ΚΩ και ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ αποφάσισαν να λάβουν μέρος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το ακόλουθο σχέδιο δράσης: «Οδική Ασφάλεια: Δράσεις για αποφυγή ατυχημάτων»

Μέσα στις υποχρεώσεις του σχεδίου ήταν η υλοποίηση σεναρίου απεγκλωβισμού και η διοργάνωση ημερίδας από το ΕΠΑΛ με επικοινωνία της δράσης στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο για ευαισθητοποίηση των μαθητών και πολιτών.

Λόγω περιοριστικών μέτρων ( covid-19 ), η ημερίδα αποφασίστηκε να γίνει διαδικτυακά με την χρήση της πλατφόρμας webex. ( όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ).

Σε αυτήν τη δράση σημαντική είναι η συμβολή του τομέα του ΕΚΑΒ και της Τροχαίας της Κω, της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, της εθελοντικής ομάδας των Διασωστών Ρόδου αλλά και του κ. Αναγνώστου Αναστάσιου, ο οποίος εργάζεται ως Διασώστης - Πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Αθηνών και είναι υπεύθυνος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ.

Σας προσκαλούμε την 1η Ιουνίου 2021 στις 10 π.μ να παρακολουθήσετε μία διαφορετική παρουσίαση σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-secondary2.webex.com/webappng/sites/minedu-secondary2/meeting/download/783ef777fdeb86a296650f4e850b6e83

Και σας περιμένουμε...

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

poster-epal-ko2021.jpg