Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκαν όλοι οι πρωινοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Πλατάνι της Κω, μετά την πρωινή αναστάτωση
Τοπικά
17/05/2021

Αναστάτωση σημειώθηκε  στο 2ο εμβολιαστικό κέντρο Κω στο Πλατάνι, λόγω «παρανόησης» ως προς  το ωράριο λειτουργίας του εμβολιασμού με το Johnson & Johnson, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Κω κ. Σταμάτη Βασιλειάδη, όπου με παρέμβαση του, καθώς  και των υπεύθυνων ιατρών, της κ. Κομίνη και της κ. Χατζηδάκη -οι οποίες έχουν σηκώσει στην πλάτη τους το βάρος  της λειτουργίας των 3 εμβολιαστικών κέντρων στο νησί - κατάφεραν να εξυπηρετήσουν  όσους είχαν ραντεβού, έστω και καθυστερημένα.

Ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε την ανάγκη στήριξης των εμβολιαστικών κέντρων για λίγες ημέρες από τον ιατρικό κόσμο (εντός και εκτός νοσοκομείου) του νησιού μέχρι να έρθουν οι "ενισχύσεις" προσωπικού.  Ερωτηθείς για το αν υπήρξε ανταπόκριση στο κάλεσμα, ο κ.Βασιλειάδης απάντησε πως "ακόμα περιμένει" ,  δεν είχε ουδεμία απάντηση από τον Ιατρικό Σύλλογο της Κω ενώ από γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο της Κω, γίνονται προσπάθειες από τους ίδιους να  προσαρμόσουν το ωράριο τους , ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο κ.Βασιλειάδης τόνισε πως φτάσαμε αισίως τους 15.000 εμβολιασμούς κι είμαστε κοντά στους στόχους μας,  ώστε να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού της Κω , το πρώτο 10ημερο του Ιούνη .

Εκτός από τους 270 εμβολιασμούς καθημερινά στο Νοσοκομείο Κω, όπως δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης το επόμενο τριήμερο η ΜΚΟ «Σύμπλευση» θα κάνει 600 εμβολιασμούς στο Πλατάνι και στην συνέχεια η ΜΚΟ του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου θα προχωρήσει σε 4.800 εμβολιασμούς, με επιτελείο 20 ατόμων. 

 
Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ