Σημαντικές οι τοποθετήσεις κι οι προτάσεις των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης και των εκπροσώπων φορέων στην πρώτη συνεδρίαση του 2021
Τοπικά
28/01/2021

Σημαντικές είναι οι τοποθετήσεις κι οι προτάσεις των μελών της επιτροπής Διαβούλευσης και εκπροσώπων φορέων στην πρώτη συνεδρίαση  του  2021 για τη συνδιοργάνωση Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κω με θέμα “ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , τονίζοντας πως η Κως αξίζει μια σχολή, που θα έχει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου, προτάσεις που αφορούν  στην ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται από πλευράς Δήμου, με τα 2 πανεπιστήμια Δ.Μακεδονίας και Αιγαίου  και τα συναρμόδια υπουργεία.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Καραματζιάνης πρόεδρος Συλλόγου Πελοποννησίων Κω: Πρότεινε να εκπονηθούν εργασίες πάνω στον τουρισμό και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού  με στόχο να επιλεχθούν επιχειρήσεις ή σωματεία και να εμπλακούν σε αυτά.

Γ. Χρυσουλάκης πρόεδρος  ΤΕΕ Κω:  Χαιρέτισε την πρωτοβουλία και  επισήμανε πως το ΤΕΕ συντάσσετε στο πλάι του δήμου. Εύστοχη χαρακτήρισε την επιλογή των τμημάτων και πρότεινε να γίνουν στο μέλλον και ξενόγλωσσα τμήματα  καθώς επίσης  και την  εναλλακτική των ψηφιακών ομάδων. Ζήτησε την αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών στο Ψαλίδι

Φ.Παπανικολάου μέλος της Επιτροπής : Mας πήγε πολύ πίσω το ιατρικό τμήμα. Υπάρχει ρεαλισμός στην πρωτοβουλία του δήμου.  Το ΕΠΑΛ έχει υλοποιήσει προγράμματα ΕΡΑΣΜΟΥΣ  και κατανοούμε τη σημαντικότητα του θέματος. Είναι καλό να γίνει στο νησί μας  να γίνουν τα προγράμματα υγείας και ευεξίας και στο μέλλον να ενισχυθούν προσθέτοντας στο μέλλον κι άλλα.

Κλεοπάτρα Μισαηλίδου μέλος Σωματείου Γυμναστών Κω :   Είναι πολύ σημαντικά τμήματα τα τμήματα υγείας και ευεξίας και σε οτιδήποτε μπορεί ο σύλλογος γυμναστών  να βοηθήσει θα το κάνει.

Α. Μαυρίδης μέλος Σωματείου Γυμναστών Κω :  Ξεκινάμε ένα σημαντικό βήμα αρκεί να αντιληφθούμε τα πλεονεκτήματα. Ανάγκη η ίδρυση παρατηρητηρίου για την παρακολούθηση, την εξέλιξη του προγράμματος καθώς και  του ανταγωνισμού. 

Χρήστος Έψιμος εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου  : To θέμα το σημερινό είναι το σημαντικότερο που διαβουλευόμαστε. Βάζουμε τις βάσεις για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση για να δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές για εξειδίκευση.  Θέτω τον εαυτό μου ως υποψήφιος φοιτητής στο τμήμα. Να γίνει φορέας για να συμβάλει στην ορθολογική κατεύθυνση.

Κατερίνα Γαβαλά  αντιπρόεδρος ΙΣΚ:  Δήμαρχε κάνατε ένα σημαντικό βήμα και είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα να έρθει στην Κω , ένα Μεταπτυχιακό. 

Στέλιος Δρόσος  εκπρόσωπος ΣΕΠΕ Κω:  Πρέπει να γίνει μελέτη , μέριμνα για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Αν μπορούμε να το υποστηρίξουμε . Η θέση του συλλόγου εστίασης  είναι να είναι μια μόνιμη πρωτοβουλία

Ειρήνη Παναγιωτοπούλου πρόεδρος  ΕΕΣ Κω : Η Κως αξίζει μια σχολή ή ένα Μεταπτυχιακό. Είναι μια καλή προσπάθεια και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο εγχείρημα.

Νίκος Χατζηβασίλης εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Κω: Θετική η προσπάθεια του δήμου και όλοι να είμαστε θετικοί.

Νίκος Σοφός μέλος επιτροπής- Δημότης : Mοιραζόμαστε όλοι το ίδιο όραμα που θα φέρει νέες συνεργασίες που θα συμβάλει σε όλους τους τομείς αναβαθμίζοντας το νησί μας. Το Ακαδημαϊκό σκέλος  εγείρει πολλά ερωτήματα. Συνήθως είναι 3 εξάμηνα  στο Μεταπτυχιακό γιατί εμείς θα έχουμε 2 ρώτησε ο κ. Σοφός. Σε ότι αφορά στα δωρεάν δίδακτρα έθεσε τον προβληματισμό κύρους του Μεταπτυχιακού.  

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ