Συνάντηση φορέων και εργαζομένων στο ΕΚΒΣΔ, για την προετοιμασία της κινητοποίησης για την υγεία στις 18/09
Τοπικά
12/09/2024

Συνάντηση φορέων και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χθες 12 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο ΕΚΒΣΔ, για την προετοιμασία της κινητοποίησης για την υγεία  που θα γίνει την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη έξω από το νοσοκομείο στις 7 το απόγευμα με σύνθημα «Συνεχίζουμε την πάλη για Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία».

Η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κική Μακρή αναφέρθηκε στο «ξεδοντιασμένο» σύστημα υγείας, το οποίο τόνισε πως έχουν εγκαταλείψει όλες οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή κυβέρνηση. Πρόσθεσε πως η κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης είναι αναγκαία και επίκαιρη , μιας και το νοσοκομείο του νησιού μας είναι τρία χρόνια χωρίς παθολόγο ενώ κατά την περίοδο της πανδημίας, το Εργατικό Κέντρο «φώναζε» για την πρόσληψη πνευμονολόγου, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Παράλληλα εξακολουθεί να υφίσταται η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων και η εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας.

Σκοπός της χθεσινής συνάντησης όπως τόνισε η κ.Μακρή, να φτάσει στον κόσμο το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής της 18ης Σεπτεμβρίου.

Ο Γραμματέας του ΕΚΒΣΔ Παντελής Μυτηλινιός, πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να εξεταστούν και οι χώροι εργασίας των ανθρώπων και αν υπάρχει επίβλεψη και έλεγχος των συνθηκών αυτών.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ