Κώστας Καϊσερλης: Η απόφαση του κ. Περιφερειάρχη κατά του Δημάρχου αποκάλυψε ποιοι παίζουν με τις ζωές μας
Τοπικά
08/09/2024

Διαβάσαμε τον τίτλο της είδησης: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Ν. Αιγαίου αποφάσισε ότι είναι προσβλητική η στάση του Δημάρχου Κω απέναντι στους Περιφερειακούς Συμβούλους (Σβύνου, Κρητικό και Ναβροζίδη)»!!!

 

Ο κ. Χατζημάρκος αποκάλυψε με αυτή την πράξη του το τεράστιο θεσμικό έλλειμμα της Δημοκρατίας μας και την απόσταση που χωρίζει τους λαούς και τους πολίτες από τα σημερινά συγκεντρωτικά συστήματα εξουσίας της αυτοδιοίκησης.

 

Οι τρεις επαρχιακοί του σύμβουλοι (Σβύνου, Ναβροζίδης Κρητικός) όπως ακούσαμε, αλλά και διαβάσαμε όλοι μας όταν προέκυψε το πρόβλημα της μεταφοράς των σκουπιδιών, είχαν το δικαίωμα να καυτηριάζουν και μάλιστα σκαιότατα τις θέσεις του Δημάρχου της Κω. Αλλά ο δήμαρχος όπως λέει ο κ. Χατζημάρκος δεν πρέπει να προσβάλλει τους παραπάνω συμβούλους γιατί δεν γνωρίζουν, δεν έχουν αρμοδιότητα και δεν συμμετέχουν στις εργασίες του ΦΟΣΔΑ!! Δηλαδή μας αποκαλύπτει δημόσια ότι είναι άσχετοι και άρα κάποιος τους έβαλε να κατηγορούν τον Δήμαρχο και τους έδωσε και σκονάκι!

 

Το έλλειμμα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ξεκινά από την στιγμή που ο λαός μας και οι φορείς του δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων σε θέματα που τον αφορούν άμεσα και αποκλειστικά όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Το δυστύχημα είναι ότι ένας εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Χατζημάρκος, είναι ο εκτελεστής του θανάτου της δημοκρατίας μας! Γιατί αποφάσισε ερήμην του λαού να μεταφέρει τα σκουπίδια μιας άλλης περιοχής στο νησί μας και μάλιστα με την επαίσχυντη κατηγορία εναντίον του Δημάρχου εμμέσως προειδοποιεί και εκβιάζει τον λαό και τους εκπροσώπους των φορέων του να μην τολμήσουν να αντιδράσουν!

 

Το δεύτερο που αποκαλύφθηκε με την πράξη του κ. Χατζημάρκου είναι το σαθρό και παρωχημένο σύστημα διακυβέρνησης της αυτοδιοίκησης! Γιατί οι τρεις επαρχιακοί σύμβουλοι της Κω που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της Κω στο Νότιο Αιγαίο στην ουσία είναι πλήρως εξαρτημένοι από τον Περιφερειάρχη! Αυτός τους διορίζει και τους παύει, αυτός τους μισθοδοτεί και άρα αυτός τους λέει τι να κάνουν και τι να πουν!!!

 

Στην πραγματικότητα η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου! Αφού το σύνολο των συμβούλων του διορίζεται σε έμμισθες θέσεις από τον ίδιο!

 

Αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμαρχος της Κω έχοντας την από τον νόμο δύναμη της μονοπρόσωπης εξουσίας του, δυστυχώς συμμετείχε στον ΦΟΣΔΑ χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ούτε καν τους συμβούλους του!. Και επίσης αποκαλύφθηκε ότι τρεις επαρχιακοί σύμβουλοι (Σβύνου, Ναβροζίδης, Κρητικός) που εκλέχτηκαν από τους πολίτες της Κω δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα της Κω στο Ν. Αιγαίο, αλλά τρίτων περιοχών και είναι άσχετοι και αδιάβαστοι σε νευραλγικά θέματα προστασίας του περιβάλλοντος του νησιού μας. 

 

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα! Στην Ευρώπη ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης δεν έχει καμία σχέση με τον δεύτερο και ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης εκλέγονται ξεχωριστά από τα συμβούλια και δεν έχουν εξαρτημένη και μάλιστα οικονομική σχέση μεταξύ τους!

 

Εδώ, για την δική μας ζωή, μπροστά στα μάτια μας, αποφασίζουν άλλοι εκτός Κω, χωρίς να γνωρίζουμε τίνος συμφέροντα εκπροσωπούν.

 

Και τέλος για τον κ. Ναβροζίδη: Ζει τα τελευταία χρόνια στην Κω και δεν γνωρίζει τον λαό της ούτε τις θυσίες του. Ας μας σεβαστεί τουλάχιστον σιωπώντας….

 

Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω