Άμεση κατάσβεση φωτιάς σε κάδο απορριμμάτων μπροστά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο δάσος Τσουκαλαριάς
Τοπικά
08/09/2024

Άμεση ήταν η κατάσβεση της φωτιάς σε κάδο απορριμμάτων μπροστά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο δάσος Τσουκαλαριάς λίγο μετά τις 14:30 όπου κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Κω, από αυτόπτη μάρτυρα που κάλεσε αστυνομία και πυροσβεστική υπηρεσία.

Όπως μας είπε η αυτόπτης μάρτυρας Μαρία Γρύλλη υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων, όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια και συνεργάτες, ενώ πραγματοποιούσαν το στήσιμο -ντεκόρ- της βάφτισης (το μυστήριο είναι για τις 17:00) μύρισαν καμμένο και είδαν από τον κάδο να βγαίνουν καπνοί και ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές.

Η κ Γρύλλη  με τις συνεργάτιδες της προσπάθησαν να ανοίξουν τη βρύση και με το λάστιχο να παρέμβουν μέχρι να έρθει η πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε νερο.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που τρομάζουμε στην σκέψη τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες, να ειδοποιήσουν  τις αρχές.... κι η φωτιά  να είχε επεκταθεί, στο δάσος Τσουκαλαριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε άλλη βάφτιση και πιθανολογείται να είχαν πετάξει κάτι καταλάθος ίσως αποτσιγαρο που να προκάλεσε το περιστατικό.  Προανάκριση θα γίνει από το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ