Αντάμωμα μαθητών που αποφοίτησαν, από το Δημοτικό σχολείο, της Ευαγγελιστρίας στο Ασφενδιού
Τοπικά
01/09/2024
Με δεσμούς στενούς και ισχυρούς, που διαρκούν χρόνια.... αντάμωσαν απόφοιτοι του δημοτικού σχολείου στο χωριό της Ευαγγελιστρίας 

Με οδηγό τις μνήμες στο χτες.. στα χρόνια τα αγνά που πάντα είναι ωραία, αντάμωσαν απόφοιτοι του δημοτικού σχολείου της Ευαγγελιστρίας, στο ταβερνάκι της πλατείας, το Σάββατο 31/8/24.

Να θυμίσουμε  πως το συγκεκριμένο σχολείο  έκλεισε λόγω έλλειψης μαθητών, αφού οι περισσότερες οικογένειες μετακινήθηκαν σε Ζηπάρι και Κω. Το συγκεκριμένο χωριό είχε φτάσει κάποτε να έχει 5000 κατοίκους, με δύο σούπερ μάρκετ, πέντε ελαιοτριβεία, τρία κομμωτήρια κτλ και να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό στα Δωδεκάνησα, τόνισε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, που παραβρέθηκε στη συνάντηση σαν Ασφενδιανος που φοίτησε στο συγκεκριμένο σχολείο, μέχρι τη Δευτέρα Δημοτικού.

Το μαθητικό αντάμωμα, έγινε με αφορμή  το 7ο παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό  "Αντάμωμα - Άννα Σαρρή Καραμπεσινη που γίνεται αυτό το διήμερο στο χωριό της Ευαγγελιστρίας και έχει δώσει ζωντάνια στο χωριό.

Σε αυτό το αντάμωμα συμμετείχαν μαθητές που αποφοίτησαν από το συγκεκριμένο  σχολείο σε διαφορετικές  χρονολογίες, αλλά τους δένει  η  αγάπη για το χωριό  και το πρώτο σχολείο τους..

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ