Ε. Σταθοπούλου: Στην τουριστική Κω που καυχιόμαστε ανήκει το Πυλί; Γιατί πρέπει πάντα να βάζει πλάτη αυτή η περιοχή;
Τοπικά
04/07/2024

Στην τουριστική Κω που καυχιόμαστε ανήκει το Πυλί; Γιατί πρέπει πάντα να βάζει πλάτη αυτή η περιοχή;

Την Τετάρτη το βράδυ (03/07/24) οι κάτοικοι του Πυλίου παρακολούθησαν έντρομοι συμπλοκή μεταναστών στον κεντρικό δρόμο της περιοχής , έξω από καφετέρια. Η συγκεκριμένη συμπλοκή είχε ως κατάληξη έναν άνδρα μαχαιρωμένο στον δρόμο.

Εκείνη την ώρα να σημειώσουμε πως η περιοχή είναι γεμάτη κόσμο αφού εμπορικά και καφετέριες είναι ανοιχτά. Οι μεγαλύτεροι βρίσκονται στις καφετέριες και τα παιδιά παίζουν στις αυλές.

Παράλληλα και σε live μετάδοση γινόταν ενημέρωση στο Δημοτικό συμβούλιο της Κω για την φωτιά που ξέσπασε και για την κατάσταση του ΧΥΤΑ ο οποίος υπέστη σοβαρότατες ζημιές. Αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής ήταν τα απορρίμματα να μεταφέρονται στον παλιό σκουπιδότοπο στο Πυλί. 

Σε δημόσια δήλωση του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κιάρης τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει καεί πολλές φορές στο παρελθόν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. 

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο κινήθηκε και η δήλωση του πρώην Προέδρου της Κοινότητας κ. Πάχου σχετικά με την απόφαση του το 2019 να κλείσει το λατομείο της Λίμνης και να μην πετάει κανείς σκουπίδια για να προστατευθεί το χωριό. 

Ευτυχώς η μεταφορά σκουπιδιών σταμάτησε σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και η δυσοσμία ακόμα μεγαλύτερη. 

Την ίδια ακριβώς ώρα απαγορεύτηκε στα παιδιά να παίζουν μπάλα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, με τους γονείς να διαμαρτύρονται έντονα. Αλήθεια στην παιδική χαρά του Αγίου Γεωργίου έχει περάσει κανείς να δει τι γίνεται; Πόσο ωραίο θέαμα να παίζουν τα παιδιά εκεί, και πιο πάνω να έχουμε συμπλοκές…

Λίγες μέρες πριν στο Πυλί και πάλι υπήρξε σοβαρότατο πρόβλημα με το νερό. Για περίπου 15 μέρες (!). Πολλά σπίτια μέσα στον καύσωνα δεν είχαν νερό για πάρα πολλές ώρες. Οι αντιδράσεις φυσικά και πάλι ήταν πολλές και δίκαιες. Η ΔΕΥΑΚ κάνοντας λόγω σε ανακοίνωση της για συνθήκες λειψυδρίας λόγω υψηλών θερμοκρασιών και λίγων βροχοπτώσεων κάλεσε τους κατοίκους του Πυλίου να κάνουν ορθολογική χρήση και αποφυγή σπατάλης. Σημειώνουμε ότι υπήρξε πρόβλημα όπως γράφει η ανακοίνωση και σε μία γεώτρηση.

Παράλληλα το Πυλί έχει επιφορτιστεί εδώ και χρόνια το ΚΥΤ ενώ αυτή τη στιγμή διανύουμε μία καλοκαιρινή περίοδο με όλα τα ξενοδοχεία στην γύρω περιοχή όπως και στο Μαρμάρι να είναι γεμάτα.

Λίγους μήνες πιο πίσω, τον Οκτώβριο του 2023 με επιστολή της η κ. Ρούφα προς τον Δήμαρχο Κω είχε ζητήσει μεταξύ άλλων την άμεση δημιουργία αστυνομικού σταθμού στο Πυλί για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την πρόληψη οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας.

Κάνω απλά μία σύντομη αναφορά σε όλα τα γεγονότα των τελευταίων μηνών για να ρωτήσω

  1. Πότε θα δούμε αυτήν την περιοχή του νησιού όπως της αξίζει; 

  2. Πότε θα βάλουμε στο πρόγραμμα έστω ένα αναπτυξιακό έργο;

  3. Ανήκει τελικά αυτή η περιοχή στην τουριστική Κω που καυχιόμαστε;

Γιατί πρέπει να βάζει πλάτη πάντα το Πυλί;

 

Σταθοπούλου Ευτυχία

Περιφερειακή Σύμβουλος

Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο