Το ΕΠΑΛ Κω, απέκτησε αυτόνομο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων
Τοπικά
10/06/2022

Ένας νέος καινοτόμος αυτόνομος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων  και κινητών,  τοποθετήθηκε έξω από το ΕΠΑΛ Κω, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» με χρηματοδότηση από Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός φόρτισης,  υποστηρίζεται με τη βοήθεια  φωτοβολταϊκού συστήματος και θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλους τους πολίτες. Θα λειτουργεί έως της 18:00 καθημερινά .

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανολόγων του ΕΠΑΛ Κω ,  οι οποίοι είχαν τη σκέψη της δημιουργίας του,  με τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητών του σχολείου και του διευθυντή, Φίλλιπου Παπανικολάου . Την όλη προσπάθεια στήριξε κι η τοπική εταιρία “P.G ENERGY” .

Το κόστος του αυτόνομου σταθμού φόρτισης, ανήλθε στα 2.500 ευρώ ( και με βοήθεια από χορηγούς) και αποτελεί την αρχή της δημιουργίας περισσότερων ηλιακών σταθμών φόρτισης στο νησί μας, επεσήμανε ο διευθυντής του σχολείου Φίλλιπος Παπανικολάου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ