12 οι προκατ αίθουσες για τις σχολικές ανάγκες του Δήμου της Κω
Τοπικά
25/08/2020

12 είναι οι προκατ αιθουσες για τις σχολικές ανάγκες του Δήμου της Κω για τη φετινή σχολική χρονιά. Οι 3 τοποθετήθηκαν σήμερα για τα παιδιά της δίχρονης εκπαίδευσης δίπλα από το 2ο νηπιαγωγείο Κω έναντι 4ου Δημοτικού σχολείου. Οι αίθουσες αυτές  αφορούν σε χρηματοδοτούμενο  πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας προϋπολογισμού 520 χιλ. ευρώ  τονίζει η αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη.

Οι συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων γίνονται πλέον από το δήμο της Κω και όχι από τις σχολικές επιτροπές όπως τονίζει Μάνος Μήτρου πρόεδρος σχολικών επιτροπών Δήμου Κω και επισημαίνει πως μακροπρόθεσμος στόχος του Δήμου πρέπει να είναι η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, ενώ ο μηχανικός του δήμου Βασίλης Σαράντος τονίζει πως οι συγκεκριμένες αίθουσες έχουν όλες τις προδιαγραφές του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης η αντιδήμαρχος τόνισε πως τα 140 χιλ που αντιστοιχούσε στην έκπτωση του προϋπολογιζόμενου  έργου, δόθηκαν από το δήμο στην κατασκευή του αύλειου χώρου του 2ου νηπιαγωγείου στο οποίο θα αυλίζονται από κοινού με τα παιδιά της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ένα έργο το οποίο ήταν αναγκαίο για την ασφάλεια των παιδιών.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ