Ο ανήλικος πρόσφυγας Hassan Alshlash του KEDU έκανε τα Δικαιώματα του Παιδιού δυο υπέροχα τραγούδια!
Τοπικά
29/03/2022

Τα Δικαιώματα του Παιδιού έγιναν τραγούδια καθώς μελοποιήθηκαν δυο ποιήματα του ασυνόδευτου ανήλικου πρόσφυγα Hassan Alshlash μαθητή του KEDU, του Κέντρου Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΑΡΣΙΣ, στην Κω.

Οι στίχοι του Χασάν διακρίθηκαν ανάμεσα σε 284 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του πρωτότυπου διαγωνισμού στιχουργικής από το Δίκτυο Για Τα Δικαιώματα Του Παιδιού με θέμα ‘’Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι’’ ενώ σημαντική γι' αυτήν τη διάκριση ήταν η συνδρομή των εκπαιδευτικών, Χρυσής Εψιμάρη και Μαριέττας Σταμίρη.

Πλέον, οι καλλιτέχνες Μπάμπης Στόκας και Σταύρος Σιόλας, ερμηνεύουν δυο υπέροχα τραγούδια που προκαλούν βαθιά συγκίνηση. Οι στίχοι του μαθητή του KEDU μαζί με στίχους άλλων δέκα παιδιών κυκλοφορούν σε βιβλίο, CD και συλλεκτικό βινύλιο με τίτλο, "Αν σας τα τραγουδήσουμε".

Το Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΑΡΣΙΣ (KEDU) στην Κω, το οποίο μέχρι το Δεκέμβριο του 2021 το χρηματοδοτούσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά ότι, με την κατάλληλη στήριξη και υποδομή, όλα τα παιδιά μπορούν να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους και να διακριθούν.

 

 

 

Ρεπορτάζ