25η Μαρτίου: Με κάθε επισημότητα η Δοξολογία στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Αρρεναγωγείου & η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο
Τοπικά
25/03/2022

Με λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα, ανήμερα της Εθνικής επετείου της 25η Μαρτίου 1821, στις 12:00, η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Αρρεναγωγείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Την παρουσία τους δήλωσαν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, των μαζικών φορέων αλλά και πολλοί συμπολίτες μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος», Αλέκος Μαρκόγλου.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση στο Βωμό της Πατρίδας και η κατάθεση στεφάνου, στο Ηρώο.

Τιμές απέδωσαν το άγημα της 80 ΑΔΤΕ και η Φιλαρμονική Δήμου Κω ενώ το Προσκλητήριο Ηρώων Πεσόντων απηύθυνε ο πρόεδρος των απογόνων του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών, Ματθαίος Καζαμίας.

Στεφάνι στη μνήμη των Ηρώων του 1821 κατέθεσαν, για την Ελληνική Κυβέρνηση, ο  Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, για τη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, για το Δήμο Κω, ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταράς, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Διοικητής 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης, για την Π.Ε Κω-Νισύρου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ν.Αιγαίου & Πρόεδρος του ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς, Ευρυδίκη Νάκη, για τη Β’ Αστυνομική Δ/νση Δωδεκανήσου, ο Αστυνομικός Δ/ντης, Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής Κω, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κω, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών & Υπασπιστών Κω -Νισύρου αλλά και η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Κω, Ειρήνη Παναγιωτοπούλου.  

Στεφάνι στο Ηρώο της πόλεως Κω κατέθεσαν κι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ, του Μέρα25 και της Ελληνικής Λύσης.

Το παρόν στην Επίσημη Δοξολογία και την τελετή κατάθεσης στεφάνων ανήμερα της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κω, Διονυσία Τελλή, οι Αντιδήμαρχοι Κω, Παναγιώτης Αβρίθης και Σταμάτης Καμπουράκης, ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ ΒΣΔ, Μανόλης Καβαδάκης, ο γραμματέας τομέα Τουρισμού ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Νικητιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου, Γιώργος Χαλκιδιός, ο πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού,  Μιχάλης Γιωργαλλής και η πρόεδρος ΒΑΚΟΥΦ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν και ο πρόεδρος ΤΕΕ Κω, Γιώργος Χρυσουλάκης. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ