Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, στο περιπολικό Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» στην Κω
Τοπικά
13/02/2022

Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου, την Κω επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επισκέψεων του, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε έδρες Σχηματισμών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά την επίσκεψη του υφυπουργού  στο νησί μας,  το Σάββατο  βράδυ  ο διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του, παρουσία του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του επάρχου Κω Ιωάννη Καμπανή και του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Υψηλάντη καθώς και εκπροσώπων υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης επισκέφθηκε  το στρατηγείο 80ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, ενώ νωρίς το πρωί της Κυριακής, βρέθηκε στο παράκτιο περιπολικό Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου», που βρίσκεται αγκυροβολημένο έναντι της ΔΕΗ, συνοδευόμενος από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη και τον διοικητή της 80 ΑΔΤΕ ταξίαρχο Θεοδόσιο Τριαντάφυλλο .

Σκοπός των επισκέψεων αυτών, είναι να ενημερωθεί από τις διοικήσεις για τις τρέχουσες επιχειρησιακές - εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους και να συναντηθεί με τα στελέχη, τους στρατεύσιμους και το πολιτικό προσωπικό, που σε κάθε γωνιά του Αιγαίου, , με απαράμιλλο φρόνημα και υψηλό ηθικό, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν το μήνυμα της συνεχούς εγρήγορσης, της διαρκούς επιφυλακής.

Σε δηλώσεις του στο kostv, ο υφυπουργός δήλωσε: "Eίναι χρέος μου να επισκεφθώ αυτό το σκάφος,  να μιλήσω με το προσωπικό, πέρα από την ιστορικότητα του συγκεκριμένου σκάφους..... είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνουν τα παιδιά αυτά, στις εσχατιές", ερωτηθείς για την παρενόχληση στο ελικόπτερο που τον  μετέφερε στο Αγαθονήσι, τόνισε " έχω απαντήσει, είναι συνήθη πράγματα, τα οποία κάνουν συνέχεια. Ψυχραιμία και νηφαλιότητα χρειάζεται από εμάς".

Επόμενος σταθμός θα είναι η Σύμη, όπου θα μεταβεί στη διοίκηση 'Άμυνας του νησιού και το επιτηρητικό φυλάκιο «Αγίου Φανουρίου» ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί το μνημείο ηρώων πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο και θα έχει συνάντηση με τη μοναδική κάτοικο κυρά Ρηνιώ. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ